събота, април 27, 2024

Убийцата на малката Алекс ще гние доживотно в затвора

Date:

Сподели новината.

Убийцата на 8-годишната Алекс от Поморие ще търка килиите докато умре. Това решиха апелативните съдии. Те потвърдиха присъдата на магистратите от Окръжния съд. Така агонията за убийството на 8 годишната Алекс от Поморие приключи.  Атанаска Георгиева беше призната за физическата убийца на малкото момиче. 39-годишната жена няколко пъти сменя показанията си по време на процеса срещу нея. Последното й твърдение-била натопена, а фактическия екзекутор на момиченцето бил друг.

Защитата на Атанаска, адвокат Калин Янев поиска от апелативните съдии нови експертизи. Клиентката му била подложена на натиск, когато в показанията си се признала за виновна, освен това нямала мотив да извърши убийството.

По време на мега делото Атанаска намеси полицаи, който уж прикривали истинският виновник. Като в схемата участвал и тайнствен мъж на име Антон Петров по прякор  от Свети Влас.

Защитата на признатата за убийството на Алекс, Атанаска каза още, че тялото на момиченцето е било пренесено от друг в таванския етаж на подсъдимата в периода между два и седем вечерта на 10 април 2014 година, когато признатата за убийството Георгиева се е намирала вече в полицията в Поморие. Адвокат Калин Янев каза още, че при първия и втория оглед на жилището на Атанаска тялото на детето не е намерено. А трупът е бил под леглото едва при третото претърсване. Което, според него доказвало, че малката Алекс е била убита и след това пренесена на тавана на Атанаска.

Прокуратурата смята, че няма трето лице,замесено в убийството на момиченцето.

8-годишната Александра изчезна на 10 април 2014 година и вдигна на крак полицията в региона, които работиха по версията „отвличане”. Една от тях бе заради бащата на детето Веселин Тодоров-Германеца, известен в региона с лихварската си дейност.

Момиченцето беше намерено мъртво, задушено в найлонова торбичка под леглото на Атанаска Георгиева на 11 април 2014 година.

Решението на бургаските апелативни съдии може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 15 – дневен срок

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...