петък, май 3, 2024

С този мегазавод Пловдив слага в малкото си джобче Варна и Бургас

Date:

Сподели новината.

Пловдивският регион се превръща в един от лидерите на индустриално развитие в България, като все повече компании искат да разкрият свои предприятия тук. С първата копка на мегазавода за 20 милиона на Intrama, това все повече се потвърждава, заяви кметът Иван Тотев, цитиран от TrafficNews. Той обясни, че висшият пилотаж в производството е именно машиностроенето и високите технологии, а инвестиционните намерения край Пловдив са именно в този отрасъл.

Това налага все повече нуждата от развитие на инфраструктурата в региона. Може би най-мащабният проект на Община Пловдив и Община „Марица” е реконструкцията на „Голямоконарско шосе”. То е естествено продължение на бул. „Васил Априлов”, който след ремонта и реализираното на пробива под Централна гара, ще се превърне във вътрешноградска магистрала. Проектът за „Голямоконарско шосе” е на стойност около 55 милиона лева, което е абсолютен рекорд за проект от такъв тип в региона.

Той ще започва с 6 ленти,  а след това те ще станат 4 като директно ще води до „АМ Тракия”, но ще обслужва и близките предприятия. Проектът е изключително важен за предприятията в региона, тъй като освен път, той ще реши и всички логистични потребности на фирмите и район

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...