сряда, април 24, 2024

От днес магистрала “Струма” стига до Благоевград

Date:

Сподели новината.

След няколкомесечно закъснение лот 2 на магистрала “Струма” – Дупница – Благоевград, ще бъде открит за движение в 12 часа на обяд днес. Отсечката е с дължина 37.48 км и струва 358.72 млн. лв. с ДДС.

Изпълнител е консорциума “Струма – лот 2”, включващ италианската “Импреза” (в несъстоятелност повече от година, фирмата на практика не е работила по отсечката), “ГБС Инфраструктурно строителство” АД и “Пътстрой – 92” АД (част от групата на “Геотехмин”).

С пускането на втория лот общата дължина на магистрала “Струма” става 69 километра. По-рано през годината беше открита и 15-километровата отсечка между Сандански и Кулата. Скоро ще започне изграждането на още две отсечки от магистралата – между Крупник и Кресна и между Кресна и Сандански.

До края на 2015 г. трябва да има и окончателен проек за най-сложната отсечка от магистралата – тази между Благоевград и Крупник с дължина 22 км. Там се предвиждаше изграждане на 15-километров тунел под Кресненското дефиле, но заради високата цена и сложността на съоръжението то отпадна.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...