вторник, май 21, 2024

Спасители със заплати от 4000 евро

Date:

Сподели новината.

Български специалисти по водно спасяване заработват между 3000 и 4000 евро в чужбина, съобщиха от БЧК. Най-високи заплати получават спасителите в Дубай, където работят вече доста пловдивчани. Те заработват, охранявайки квалитетни басейни и аквапаркове във VIP-зоните около най-скъпите хотелски вериги и в Обединените арабски емирства. Това са най-предпочитаните дестинации сред водните спасители.

Наши момчета и момичета масово практикуват професията си и в САЩ. Там печелят по 8 долара на час и сезонът е много дълъг. Други предпочитани държави, където масово изнасяме водни спасители, са Кипър, Гърция, Испания. Те са предпочитани заради близостта им до родината.

До момента имаме 120 заверени разрешителни за работа, съобщи вчера Халил Алиев от Българския червен кръст. Около 40 от квалифицираните специалисти ще работят около басейните. Все още е рано да се каже дали ще има криза за спасители, както беше миналия сезон. В Пловдивска област има около 40 басейна, като десетина от тях са около новопостроени хотели и ресторанти по родопската яка и около големия град. Според изискванията всеки басейн задължително трябва да се охранява от квалифициран воден спасител.

Изискванията са кандидатите да бъдат навършили 17 години и да покрият норматива от 50 метра свободно плуване до 1 минута. Обучението продължава един месец със занимания два пъти седмично. Накрая приключва с изпит и успешно представилите се получават специален документ, който им дава право на работа.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Какво става?! Един от най-големите работодатели в Пловдив започна да съкращава масово работници

Един от най-големите работодатели в Тракия икономическа зона "Либхер...

Бургаско предприятие се продава заради дългове

Πoзeмлeн имoт и индycтpиaлни cгpaди в Южнaтa пpoмишлeнa зoнa...

Извънредно! Изграждат два нови завода около Велико Търново

Cъздaдeнaтa пpeз 1995-a гoдинa бългapcĸa ĸoмпaния "Eĸcтpaпaĸ" плaниpa oтĸpивaнeтo...

Възстановяват дейността на месокомбинат „Добруджа“ в Силистра

Дейността в месокомбинат „Добруджа“ предстои да бъде възстановена, след като...