петък, март 29, 2024

Слънчев бряг – по-скъп от Прага и Коста дел Сол

Date:

Сподели новината.

Слънчев бряг е по-скъп както от столицата на Чехия Прага, така и от друга почивна дестинация – Коста дел Сол в Испания. Това сочи последното проучване Holiday Barometer, което се прави ежегодно от британските пощи. В изследването са включени 40 държави от целия свят. Като цяло България заема четвърто място в света като страна с най-добро качество на туристическия продукт на достъпна цена, показва още изследването.

Вечеря за двама у нас, в която се включва и бутилка вино, у нас ще ви струва малко над 24 британски паунда, в Чехия – 20.6, а в Испания – 22.73. По-скъпа излиза и закупуването на бутилка или кутийка Кока Кола у нас. Подобна е картината и по отношение на бутилката минерална вода от 1.5 литър. По-евтини в България са кутиите Marlboro в пакет по 20, както и чашата кафе.

В челото на класацията са Шри Ланка, Испаня и Чехия, а след България остават Мексико, Унгария, Португалия, Тайланд, Хърватска, Турция, Дубай, Египет и др. Според проучването туризмът у нас вече не се дели на летен и зимен, а е част от световния балнео, – СПА, -еко и – голф туризъм. Направените анализи и тази година отреждат 16 място на българския лев като най-купувана валута. Първите три места принадлежат на еврото, щатския долар и турската лира. Това става ясно още от информацията на МИЕТ.

Holiday Barometer събира данни за цените в различните страни по света и групира тези данни в анализ за потенциалните туристи спрямо жизнения стандарт на конкретната дестинация.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голяма групировка отваря хотели в Несебър и Обзор

Aмepиĸaнcĸaтa ĸoмпaния, yпpaвлявaщa вepиги oт xoтeли oт виcш ĸлac...

“Златен” ремонт в центъра на Царево(видео)

В Царево започва ремонт на малка отсечка в централната...

11 500 лева за четири дни във Велинград

Със средно 30 на сто по-скъпи са офертите за...

Уникални цени за лифтовете в Банско

Банско запазва миналогодишните цени на сезонните карти за лифтовете...