събота, май 4, 2024

Сензация: Махат 20-те заплати в МВР от Нова година, както и други привилегии

Date:

Сподели новината.

Махат 20-те заплати в МВР от Нова година, научи Фрог нюз от високопоставени полицейски източници. Всички синдикати са скочили срещу това предложение.

Готви се национален протест. Форумите на полицаите се взривиха тази вечер от новината за орязването на възнаграждението им при пенсиониране.

 Министерски съвет внася  Проект за изменение и допълнение на Закона за МВР , като в чл . 234 ал . 1 текстът се изменя: При прекратяване на служебното правоотношение  държавните служители имат право на еднократно парично обезщетение в размер на 50 на сто от брутното месечно възнаграждение за всяка прослужена година, но не повече от 10 брутни месечни възнаграждения.

Допълнителното възнаграждение за прослужено време, което досега се включваше в тези обезщетения, на основание  чл . 239 ал . 1, точка 2 се премахва. На практика се предвижда максимум пет заплати, които няма да са брутни. Предвижда се промените да влязат в сила със Закона за държавния бюджет от 1 януари 2016 година.  

Орязването не свършва до тук. На лицата, работещи по трудово правоотношение , известни още като ЛРТП , се въвежда изрична забрана да получават възнаграждение  за трудов  стаж. Освен това се реже и привилегията им да се возят безплатно в градския транспорт. Ако промените влязат в сила, се очаква много ченгета да  напуснат веднага, надявайки се, че ще успеят да си взимат 20-те заплати.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...