петък, май 3, 2024

Пътният възел Бургас-Свиленград ще струва 5 млн. лв.

Date:

Сподели новината.

Агенция “Пътна инфраструктура” обяви поръчка за изпълнител на строително-монтажни работи на пътната връзка Бургас – Свиленград, на пътен възел “Оризово” при км 170+790 на АМ “Тракия”. Целта е изграждането на липсващата пътна връзка на пътен възел “Оризово”, който осъществява пресичането на две нива на магистралите “Марица” и “Тракия”.

Сегашният пътен възел осъществява безконфликтно пресичане на “Тракия” и “Марица” при проектен километър 170+790 по магистрала “Тракия” и проектен километър 3+265 по “Марица”. Схемата на възела е “вилка”, като към момента са изградени пътните връзки София-Свиленград”и Свиленград – София.

Габаритът на връзките е автомагистрален с две ленти за движение по 3.75 м и лента за принудително спиране с ширина 2.50 м. Планираната пътна връзка започва със забавителен шлюз с обща дължина L=255м, Lo=170м., Lз=85м. Ширината на шлюза е 3.00 м. Ширината на платното на автомагистралата при шлюзовете се запазва 11 м, в т.ч. активни ленти за движение 2 х 3.50 м.

Срокът за изпълнение е 80 дни. Изискванията към кандидатите са през последните 5 години да са изпълнили поне два обекта за строителство, еднакво или сходно с предмета на поръчката, а именно: ново стр. и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от републиканската пътна мрежа и/или на улици и пътища от общинската пътна мрежа и/или на пътни съоръжения към тях и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната. Оферти се приемат до 28 януари.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...