вторник, май 7, 2024

Продават марката „Пикадили” за 1.69 милиона лева, мераклии засега няма

Date:

Сподели новината.

Марката „Пикадили” е извадена на тезгяха за продан заради дългове, пише „Телеграф”. Цената е 1.69 милиона лева, но засега купувачи няма. Продават се търговските марки на веригата-„Пикадили Express” и „Пикадили Daily”, но на първият търг на 26 февруари никой не се яви. Цената, от която тръгна търга е 75% от оценката на вещото лице. Над 10 компании са поискали откриване на производство за несъстоятелност на „Пикадили”, сред тях е и Националната агенция по приходите.

Причината е, че компанията не е плащала за доставени стоки и наеми на помещения за магазини, които работят. От кантората на частния съдебен изпълнител по делото не казаха дали ще има втори търг и дали при евентуалното му насрочване ще бъде обявена по-ниска стартова цена.

До миналата година „Пикадили” имаше 53 обекта в страната. В момента са останали 21, като 7 са във Варна, а останалите- в София. Мениджмънта на компанията твърди, че няма намерение да пуска кепенците, а ще продължи обновяването и разширяване на гамата на собствени продукти, предлагани в магазините.

Започнало е и подписване на споразумения с доставчици и наемодатели за разсрочване на дълговете и така някои от проблемите се решават. Но заради несигурността много от партньорите на веригата вече доставят стоки само срещу авансово плащане.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...