неделя, май 19, 2024

Правим казарма за командоси

Date:

Сподели новината.

3 милиона лева за изграждането на нова казарма и полигон за Сухопътните ни сили в Црънча отпусна целево правителството.

Премиерът Бойко Борисов заяви в началото на редовното правителствено заседание, че миналата седмица, заедно с началника на отбраната ген. Константин Попов и министъра на отбраната Николай Ненчев са посетили специалните части на сухопътните ни сили.

Борисов подчерта, че специалните части са „невероятно добре подготвени”. „В същото време аз не знам дали има някъде по-лоши условия. Ние тогава имахме готовност с министъра веднага да отпочнем ремонт, но когато видяхме състоянието на сградите – какъвто и ремонт да им се направи, той все ще е лош – просто те не подлежат на ремонт”, заяви Борисов и уточни, че ще бъдат отпуснати 3 милиона за нова казарма на 68-ма бригада от „Специални сили” в Црънча.

„Незабавно да се почне нова казарма, да се построи, така че да бъде в унисон с това, което заслужават нашите войници. Обещахме ремонт, но преценихме, че е по-добре да им построим нова, за да отговаря на качествата, защото действително го заслужават”, категоричен бе Борисов.

Бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-ма бригада „Специални сили”, изказа благодарност от името на Специалните сили за изключително своевременната реакция. „Убеден съм, че със средствата, които са предоставени, силите за специални операции ще имат подобаваща структура, отговаряща на световните стандарти”, каза още той. По думите му, така момчетата ще могат да водят пълноценна подготовка.

„Убеден съм, че следващата година ще имате възможност да откриете това ново съоръжение, с което ние ще бъдем наравно с нашите колеги”, заяви още генерал Явор Матеев.

Той информира премиера, че два дена след посещението му е започнала работа по полигона и тренировъчните бъбреци вече били готови.
Премиерът пък поясни, че войниците стрелят само с бойни патрони и въпросните бъбреци представлявали огромни насипи, които дават възможност да тренират по пет –шест групи едновременно.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагедия в Черно море, кораб потъна!

Трима души са обявени за изчезнали, след като кораб,...

Трагедия край Пазарджик

Шофьор загина на АМ "Тракия", съобщава БНР. Колата му е излетяла...

Какво става?! Един от най-големите работодатели в Пловдив започна да съкращава масово работници

Един от най-големите работодатели в Тракия икономическа зона "Либхер...

Кирил Петков катастрофира тежко, има пострадали

Първа снимка от тежкия пътен инцидент с Кирил Петков. ...