петък, май 3, 2024

По магистрала от Бургас до Благоевград

Date:

Сподели новината.

“От Благоевград до Бургас караш само по магистрала”, похвали се премиерът Бойко Борисов, който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта Ивайло Московски, министъра на финансите Владислав Горанов, кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” откри последния участък от западната дъга на околовръстния софийски път, предаде БГНЕС.

Борисов заяви, че местата около пътя, които сега са поляни, до няколко години ще станат места, където ще има много магазини.

И тези квартали на София и всички, които минават транзит от Белград, от Солун към нашите пристанища, карат само по магистрала”, каза още премиерът.

западна дъга

В характерния си стил премиерът честити на хората, които живеят в този район и помоли хората да не крадат первазите, както и мантинелите, “защото вече са построени много пътища и не може да бъдат опазени”.

Вторият участък от Западната дъга на столичното Околовръстно е дълъг 5,5 км, като продължава от моста над река Какач до връзката със Северната скоростна тангента. Изграждането му погълна почти 101 млн. лв. и бе извършено от консорциум с водещ участник фирмата “Джи Пи Груп”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...