петък, май 3, 2024

Подвизите на ексгарда Горан Горанов – от бар “Интрига” до католическата църква

Date:

Сподели новината.

Горан Горанов – бургаският крими герой, който първо стреля и наби четирима в компютърен клуб, а след това си сложи маска на лицето, вече е прибран на топло зад решетките.

31-годишният мъж бе приведен в бургаския затвор, където трябва да излежи 6-месечна присъда именно заради нападението в интернет клуба, осъществено през август, 2014 г.

Присъдата бе пусната в изпълнение “по спешност”, заради поредната и още по-фрапантна изцепка на наркозависимия бургазлия.

На 29 февруари т.г. Горан преби двама свещеници от католическата църква в Бургас, които му направили забележка да не разваля декорацията в храма.

До малтретирането на духовиците се стигна след серия изцепки на екшън героя, някои от които доста налудничеви.

До март 2011 г. почти никой в Бургас не е чувал за Горан Горанов. По това време той е лична охрана на строителния предприемач Георги Танев.

Около 3 часа през нощта на 24 март 2011 г. вече подпийналият Танев решава да разпусне в бар “Интрига” в центъра на Бургас, известен и с присъствито на еротични танцьорки.

Вътре обаче се спречква с Динко Сменовски – 28-годишно момче от Рудозем, което е охранител в нощното заведение, но не се води официално на работа.

Когато Танов и Сменовски си разменят няколко груби реплики, строителният бизнесмен и гардът му Горан решават да се “оправят” с момчето.

В спречкването Сменовски замахва с нож, първият удар е поет от Горан. Динко обаче замахва още веднъж и намушква Танев в слабините. Строителният бос издъхва няколко часа по-късно в болницата от остра кръвозагуба.

Виждайки шефа си паднал на земята, Горан изтичва навън, за да вземе собственото си въоръжение от колата – голям армейски нож и мачете. На връщане засича Динко до входа го удря с тъпото на мачетето. Динко има и порезна рана на гърба, най-вероятно нанесена му от гарда Горанов.

Няколко часа Динко и Горан лежат в Шокова зала през една завеса, без да подозират. Динко сам отива в болницата, хващайки такси, а Горан е отведен с линейка.

След убийството в бар “Интрига” името на Горан все по-често започва да присъства в полицейските сводки.

На 26 декември 2013 г. Горан и негов авер са арестувани при опит за кражба от магазин “Всичко за майстора” в Бургас.

Установено било, че малко по-рано тандемът е извършил и въоръжен грабеж на сак с дрехи и сумата от 25 лв. от 15-годишно момче. Горан заплашил тийнейджъра с пистолет и грабнал сака му.

През август 2014 той отново е арестуван, този път за хулиганство, след като вилнял в интернет клуб в центъра на Бургас. Веднага след нахлуването си в интернет клуба “Имортал” Горан произвел изстрел, след което се нахвърлил срещу клиентите и набил четирима. Едва след това той си сложил маска.

Най-вероятно липсата на логика в постъпките му е свързана със злоупотребата с наркотици, коментираха тогава запознати със случая.

“Спектакълът” в компютърния клуб е бил заснет от охранителните камери. След него Горанов бе задържан и прекара една нощ в изолатор, докато се съвземе.

Той остави следи и там – разби с глава шперплатовата врата на стаята си, оставяки 10-сантиметрова дупка в, а с ритник повреди ключалката на външния портал.

Сред изцепките на тежко зависимия от наркотиците Горан бе екшън в бургаския к-с Меден Рудник, при който той вися близо половин час на външното тяло на климатик, монтиран на 7-я етаж в жилищен блок.

През февруари 2015 срещу бившия гард е образувано бързо полицейско производство заради увреждане на имущество в отрезвителя.

Горанов е бил прибран в Дома за временно настаняване на непълнолетни заради неадекватно поведение и мятане на пиратки по денонощен магазин. Там обаче загубил напълно контрол и започнал да троши всичко наоколо. Той счупил лампа и изкъртил предпазната решетка в помещението за задържане. С парче стъкло от осветителното тяло започнал да реже ръцете си.

Наложило се няколко човека да усмиряват развилнелия се Горанов.

За цирка в отрезвителя Горан поучи 8 месеца пробация с 3 пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за Бургаския районен съд, е за унищожаване на държавно имущество.

С него на обвиняемия се налага наказание този срок, периодични срещи с пробационен служител за същия период и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, които трябва да положи в рамките на 1 година.

Със сключено споразумение Горанов се признава за виновен.

В началото на тази година той получи поредната си присъда – 3 г. и 4 месец за кражбата от магазина „Всичко за майстора“ и въоръжен грабеж срещу тийнеджър, осъществени през ноември и декември 2013 г.

Преди около два месеца Горан се прояви за пореден път, когато заплаши с нож травестит в градинка в центъра на Бургас.

От около месец психично нестабилният бивш гард е обсебен от сатанински страсти – започва да поставя черни кръстове по улиците в бургаския к-с Възраждане. В един от случаите дори „гарнира“ символите с пера от гълъб. Първоначално жителите на комплекса са ужасени, някои дори виждат в кръстовете прокоба. Криминалисти бързо разбират, че зад сатанинските знаци стои до болка познатия им Горан, но новата му страст не е престъпление.

От около месец Горан проявява и друго увлечение – ходи редовно в католическата църква, която се намира в центъра на Бургас. Според свещеници първоначално се държи мирно и кротко, докато едни ден започва да обира цветята от църквата. Оказва се, че те му трябват за „арти инсталациите“ с кръстове.

„ На 27-ми февруари му беше направена забележка заради неговите действия свързани с унищожаването на декорацията в църквата. В този моментискал да удари един от свещениците, но не успял”, обясняват отците.

На следващият ден, неделя, 28-ми февруари, в 17.45 ч. отново дошъл в църквата и налетял на свещениците щом ги забелязал да влизат. Това провалило вечерната литургия, били са повикани лекар и полиция.

На следващия ден католиците са поискали да бъде осигурено полицейско присъствие в църквата по време на вечерната литургия.

Тогава Горанов бе задържан, но малко по-късно – пуснат. Веднага след като го освободили той се върнал в храма и набил двама католически свещеници.

Заради набезите на Горан църквата остана заключена на 1 март. Към 18 ч. бившият гард отново се появил и започнал да блъска по металната порта с камък. Задържан е малко по-късно същата вечер.

Източник: 24 часа

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...