събота, април 20, 2024

Петте най-добри водки в зимна Русия

Date:

Сподели новината.

Всяка водка има собствен характер, разпознаваем вкус и подходящи само за нея мезета. Всеки вид от тази алкохолна напитка става както за коктейли, така и за употреба в чист вид.

Водката разкрива най-добре качествата си в съчетание с висококалорични, обикновено солени, закуски. Освен това напитките задължително трябва да се охладят преди употреба – например в хладилник, разкрива Руски дневник.

1. Русский Стандарт Платиниум

Безспорно това е една от най-известните руски водки в света, чиято слава се носи далеч зад пределите на родината ѝ. „Русский стандарт Платинум“ се предлага на изискани коктейли в Италия, на официални вечери в САЩ, в скъпите ресторанти на Лондон и Париж.

Отличава се с неутрален характер, висока степен на пречистеност и отсъствие на каквито и да било примеси. Водката е особено подходяща за основа на най-различни коктейли, но чудесно става да се пие и в чист вид.
Опитайте я в съчетание с маслини или парченца тлъста сельодка и няма да съжалявате!

2. Царская

Тази елитна водка от Санкт Петербург се произвежда само от твърди сортове пшеница и вода, като минава през многостепенна дистилация. Произвежда се по стария рецептурник на водките, които са се доставяли специално за руските царе от династията Романови.

„Царская“ е особено подходяща за консумация с черен или червен хайвер и тънко нарязан черен хляб. Достойно се представя и като съставна част на коктейли, особено „шотове“.
Водката губи позиции

Най-големите световни производители на водка отчетоха спад на продажбите си с 5% за миналата година. Основната причина – по-ниското потребление в Източна Европа и най-вече в Русия и Украйна.

3. Белуга

Ултралуксозна водка, може би най-скъпата сред всички силноалкохолни напитки. Бутилките, в които се продава, заслужават специално внимание заради ръчно прикрепените към тях малки фигурки на риба белуга. Самата водка се отличава с изключителна мекота: разлива се като масло в гърлото. „Белуга“-та се съчетава идеално с мазни руски риби: есетра, белуга, севрюга. Прекрасно подхожда и на пастети и гъши терини.

4. Белое золото

Уникалният, разпознаваем вкус на тази водка се дължи на добавения екстракт от корен на женшен. Сама по себе си „Белое золото“ се отличава с не много рязък вкус, ярък характер и е отлична добавка към тежки салати и мариновани гъби (например черна и бяла лютива млечница). Водката не се препоръчва за коктейли, тъй като не е достатъчно неутрална на вкус.

5. Пять озер Премиум

Тази сибирска водка с чиста изворна вода (Петте езера (Пять озер) е труднодостъпна местност, намираща се на границата между Новосибирска и Омска област) се приготвя със спирт „Алфа“. Отличава се с кристална чистота и разпознаваем вкус. Пие се леко и меко, особено подходяща за традиционни сибирски закуски като пушен омул или стружки от муксун.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...