петък, април 19, 2024

Пеевски се отказа и от „Канал 3”

Date:

Сподели новината.

„Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД се отказва от приключване на сделката по придобиване на телевизия „Канал 3“. Това заявява в свое съобщение до медиите народният представител Делян Пеевски.

ДПС депутатът посочва, че през септември миналата година Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала разрешение „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД да придобие телевизия „Канал 3”.

Пеевски подчертава, че се отказва от приключване на сделката, въпреки разрешението. Той припомня категорично изразената си вече позиция да преустанови занапред всяко свое участие в български бизнес проекти.

Припомняме, че на 21 март Делян Пеевски обяви, че се отказва от „Химко”-Враца и всички български бизнес проекти. Решението му било заради необоснования политически натиск и продължаващата медийна кампания срещу него.

В съобщението си до медиите народният представител отбелязва, че продължават спекулациите за „медиите на Пеевски” и за наличието на концентрация на медийния пазар. Те били тиражирани както от конкурентни издания, така и от негови политически опоненти. Именно поради тази причина депутатът за пореден път посочва, че в състава на холдинга „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ АД влизат дружества, издаващи само и единствено вестниците „Монитор”, „Телеграф”, „Политика Днес”, „Меридиан мач”. Холдингът притежава участие и в регионалния вестник “Борба”, посочва Пеевски.

Той е категоричен, че пазарният им дял на българския вестникарски пазар по никакъв начин не можел да се определи като „концентрация”. Обяснението е, че на територията на страната има над 250 издавани вестника.

„Спрямо общия медиен пазар, включващ и електронните медии (телевизии, радиа и интернет сайтове), делът на горепосочените вестници е несъществен”, смята още Делян Пеевски.

Той споделя, че е наясно, че тиражирането на тези спекулации обслужвало единствено авторите им и целяло да злепостави всяка, различна от тяхната, политическа или обществена позиция. Народният представител подчертава, че подобно поведение нарушава правото на всеки да изразява свободно мнението си.

„Заявявам, че нямам никакво участие, пряко или косвено, нито упражнявам – лично или чрез свързани с мен лица, каквото и да било влияние върху други печатни или електронни медии, поради което всякакви внушения в тази връзка са абсолютно неверни”, уверява ДПС депутатът.

Той отбелязва, че собствеността му както е медиите, така и в други фирми, е публично известна. Според Делян Пеевски е време да се приключи със спекулациите и с унищожаването на български фирми, само въз основа на неверни твърдения за свързаност с него. Пеевски е категоричен, че в това няма нищо градивно, защото омразата не носи полза на никого, а само руши.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Изграждат голяма фабрика край Нова Загора

Нова фабрика за производство и бутилиране на обогатена с...

Общинските съветници от ПП СЕК подкрепиха създаването на „Фонд за развитие на Летище Бургас“

Очаквано, общинските съветници от Средна Европейска Класа категорично подкрепиха...

Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията...

Голямо предприятие в Димитровград закъса с парите

Производителят на торове „Неохим“ АД е възобновил от днес,...