събота, май 11, 2024

Пеевски в паника заради ПФК Левски

Date:

Сподели новината.

Панически действия с прехвърляне на акции разпоредил реалният господар на „Левски” Делян Пеевски. Преди да започне общото събрание на клуба днес той засилил личния си адвокат и формален собственик на „сините” Александър Ангелов да прехвърли почти всичките 43 669 974 акции на „Виваком” и Спас Русев.

По този начин депутатът от ДПС прави отчаян опит да се измъкне от отговорност и да прехвърли всичко на българския бизнесмен, който живее от години в Лондон. Русев се опита да придобие по криминален начин компанията „Виваком”, но не успя. Очакваше се това да стане до 30 август 2016 г., но КЗК и съдът не оправдаха очакванията на Пеевски и компания съмнителния търг за мобилната компания да бъде по някакъв начин узаконен. Допреди 24 часа идеята на кръга #Кой бе собственикът на „Телелинк” Любомир Минчев да поеме „Левски” от досегашните собственици адв. Александър Ангелов, Иво Тонев и Николай Иванов. Тонев не издържа на задкулисните интриги и напусна клуба. Преди него вратата тръшна и легендата Георги Иванов – Гонзо. И двамата подсказаха ясно, че в отбора се случват грозни неща и те не искат да са част от тях.

„Телелинк” е трябвало да получи милиони от „Виваком” по силата на договор подписан преди дни. Самият Минчев е считан за едни от близките хора на Спас Русев и братя Велчеви, които представляват интересите на руската ВТБанк в България. Голяма активност в тази посока демонстрира Георги Марков, бивш депутат и бивш конституционен съдия, а в момента шумен пропагандатор на ГЕРБ.

 

Фенове на „отбора на народа” няколко пъти поискаха НАП и други институции да се заемат с финансирането на футболния клуб, но Пеевски успяваше да отклони тези искания и състоянието на отбора остава строго пазена тайна. Трескавите действия на олигарха на Доган по прехвърлянето на отбора преди общото събрание подсказват, че нещата очевидно са извън контрол. Процедурата по уреждане на нов собственик минава отново през съда и не е ясно какво ще е неговото решение.

 

Според някои изявления на запознати със ситуацията в „Левски” би трябвало да постъпят около 13 млн лева от схемата с „Виваком”. Наблюдатели обаче твърдят, че Спас Русев в момента е в затруднено финансово положение поради несъстоялата се сделка за „Виваком” на силно занижена цена и последващото й препродаване на реална цена. При това положение е наивно да се вярва, че някой ще мисли за „Левски”, а не за личното си оцеляване. Освен това един опит за източване на „Виваком” пред очите на всички все пак ще принуди финансовите институции и прокуратурата да се намесят.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...