понеделник, май 20, 2024

Падна цената на “Карфур” в Бургас, пускат го пак на продажба

Date:

Сподели новината.

Фалиралият хипермаркет “Карфур” в мол “Бургас Плаза” излиза отново на търг с начална цена от 12 957 000 лева, което е с 1 588 800 лева по-малко от първоначално поисканата сума от 14 545 800 лева. Това показва справка в частните съдебни изпълнители. Магазинът затвори врати преди повече от година и е обявен за продан от частен съдия изпълнител.

“Карфур” беше сложен на тезгяха през август тази година, но никой не прояви интерес за продагжбата през септември, и сега цената му е смъкната. Търговският обект е разположен на цели 12 611 кв/м. площ. Обектът е на две нива, като партерният етаж е малко над 12 033 кв. м, а полуетажът е от 578 70 кв. метра.

Магазинът се продава заедно с изградените в обекта съоръжения и машини. Върху имота, собственост на “КМБ България”, има вписана договорна ипотека от 2012 г., както и няколко възбрани от 2015 г. и 2016 г. от НАП-София, Инвестбанк, банка Пиреос, Трансимпорт ООД, Сигма П ООД, Аглика Трейд ООД и др.

Офертите ще бъдат отворени на 4 ноември от 10.30 ч. в съдебно изпълнителната служба на РС-Бургас. В обявлението е посочено, че направените предложения за цени под началната са недействителни.

Припомняме, че през август частен съдебен изпълнител пусна за продажба на търг с начална цена 14,5 млн. лв. хипермаркет “Карфур”, който се намираше в мол “Бургас плаза”. Той затвори врати по подобие на всички останали търговски обекти от френската веригата в Бургас.  

Френската компания направи своя дебют в страната именно в Бургас преди 5 години с отварянето на хипермаркет в мол “Бургас Плаза”. В града се наляха 40 млн. евро и се откриха нови работни места. Падението започна в началото на 2014 г. с “Карфур” в ж.к. “Меден рудник”. Магазинът бе единствен от тази верига в най-големия бургаски комплекс, но не успя да просъществува и година. Последва го този в мол “Галерия”. Не се получи нищо и от съвместното съществуване между “Карфур” и “Пикадили” в ж.к. “Изгрев”. През пролетта затвори и хипермаркетът срещу Пантеона

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Какво става?! Един от най-големите работодатели в Пловдив започна да съкращава масово работници

Един от най-големите работодатели в Тракия икономическа зона "Либхер...

Бургаско предприятие се продава заради дългове

Πoзeмлeн имoт и индycтpиaлни cгpaди в Южнaтa пpoмишлeнa зoнa...

Извънредно! Изграждат два нови завода около Велико Търново

Cъздaдeнaтa пpeз 1995-a гoдинa бългapcĸa ĸoмпaния "Eĸcтpaпaĸ" плaниpa oтĸpивaнeтo...

Възстановяват дейността на месокомбинат „Добруджа“ в Силистра

Дейността в месокомбинат „Добруджа“ предстои да бъде възстановена, след като...