петък, март 29, 2024

“Офанзива” с офанзива срещу Гришата: Рипна против обединение с Литекс

Date:

Сподели новината.

Една от най-мощните фен фракции на ЦСКА “Офанзива” предприе истинска офанзива срещу финансивия благодетел на клуба Гриша Ганчев.

Една от най-мощните фен фракции на ЦСКА “Офанзива” предприе истинска офанзива срещу финансивия благодетел на клуба Гриша Ганчев. Ултрасите излязоха с декларация срещу намеренията на Гришата да обединява Литекс и ЦСКА, макар да има и застраховане, че такъв вариант по-скоро няма да стане. Перископ.бг публикува декларацията на “Офанзива”, без редакторска намеса:

“Във връзка със спекулациите в медиите с името на нашата група искаме да заявим следното: Позицията на “Офанзива” остава категорична и непроменена – няма да подкрепяме друг клуб, преименуван на ЦСКА, независимо как се казва той и в коя група се състезава.

На срещата с Гриша Ганчев се обсъждаше какво ХИПОТЕТИЧНО би станало, ако нещо ЕВЕНТУАЛНО се случи. Няма как ХИПОТЕТИЧНИ и ЕВЕНТУАЛНИ сценарии, които според нас е много по-вероятно да не се случат, да развалят или променят отношенията ни с групите в Сектор “Г”, които са заели друга позиция, относно тези хипотези! Освен това никъде г-н Ганчев не е обявил публично какво смята да предприеме. Всички писания в медиите се базират на изказвания и мнения на разни фейсбук “експерти”. И през лятото на 2013г. и това на 2015г., както и сега се начетохме на варианти как половината отбори от българския футбол ще се преименуват на ЦСКА – Литекс, Локомотив (София), Нефтохимик, Верея (Стара Загора), Локомотив (Мездра), Радомир и т.н. И почти никъде не видяхме някой “грамотен” журналист или фейсбук “експерт” да извади и да цитира правилника на БФС, а четяхме само свободни съчинения кое и как щяло да стане.

А в член 31, ал. 3 на “ПРАВИЛНИК ЗА СТАТУТА НА ФУТБОЛНИТЕ КЛУБОВЕ-ЧЛЕНОВЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ” черно на бяло е записано какво може и какво не може. Излишно е да цитираме и разпоредби на ФИФА и УЕФА по същата тема. Някои “експерти” може би трябва да разберат, че футболните клубове не са просто фирми, а за тях важат и правилниците на съответните федерации и не може да се позоваваш единствено на Търговския закон. Тази година вече на два пъти имаме опит как “разрешени” и “одобрени” от БФС за други клубове схеми не бяха позволени за ЦСКА. Като в първия случай имаше и “подкрепа” от “най-високо място” в държавата. Защо не бяха позволени – отговорът го знае всеки в течение с политико-икономическата война и разчистване на сметки, които се случват в държавата от над една година. И в тази война за пореден път ЦСКА не е от страната на “силните на деня”. Това е просто още един аргумент против случването на ХИПОТЕТИЧНИЯ и ЕВЕНТУАЛЕН сценарий. Ако все пак се случи – да им е “честит” клубът с тире в името и (Ловеч) в края на онези бедни души, които от лятото драпат със зъби и нокти това да стане.

Спекулира се и за срещи на “Офанзива” с Васил Божков, но истината е, че представители на нашата организация не са се срещали с него от края на юни. По този начин се търси интрига чрез използването на името на “Офанзива” и това на Васил Божков. Ако искат достоверна информация, медиите би следвало да се обърнат към представителите на бизнесмена и да питат дали той има интерес към ЦСКА в настоящия момент, а не да драскат свободни съчинения.

Тиражират се и информации, че “само “Офанзива” и няколко малки групи” са категорично против преименуване на друг клуб на ЦСКА. Това не отговаря на истината. Същата категорична позиция имат и други групи от ядрото на СЕКТОР “Г” – “Червен Младост”, “УСФ”, “Офис Бойс”, “МС”, “Югозападна Офанзива”, момчетата от Сандански, Смолян и други организирани и самостоятелни фенове, които никак не са малко. Но последните, за разлика от десетината интернет тролове, не заливат фейсбук с мненията си.

За финал отново ще повторим – не бива ХИПОТЕТИЧНИ и ЕВЕНТУАЛНИ сценарии, които е много вероятно да не се случат, да стават повод за конфликти и преждевременни спорове.

Призоваваме всички “армейци”, да бъдат на стадиона в оставащите мачове срещу Миньор в Перник и срещу Созопол на 10-ти декември на “Армията”, както и във всички останали срещи от сезона!

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...

Голям успех на родното карате в Япония

На 17-18-ти и 19-ти Ноември 2023г. в Токио-Япония се...