петък, май 17, 2024

Няколко трика как да намерите най-евтините самолетни билети през 2016 г.

Date:

Сподели новината.

 

Новата година дойде, а с нея и желанието за пътуване до някоя любима дестинация. Добре е да помислите за почивката си по-рано, да потърсите възможно най-добрите оферти и да се възползвате от тях.

Експерти в сферата на туризма разкриват пред британския вестник The Guardian кога е най-изгодно да се пътува и къде да търсите за най-евтините самолетни полети.

Очаквайте наръчник за най-евтините хотелски стаи или места за настаняване под наем в неделя.

Находчивите туристи са се научили да трият историята в браузъра си, тъй като цените могат да се покачват на база на това колко пъти посещавате определен сайт, казва Фил Блуумфийлд, представител на Cheapflights.co.uk.

Данните на компанията показват, че най-евтиният ден от седмицата за резервиране е вторник, в повечето случаи около 50 дни преди заминаването.

Друг трик е да пътувате между 18:00 ч. и полунощ, когато полетите обикновено са по-евтини от тези рано сутрин.

Цените на самолетните билети по принцип са най-скъпи три дни преди пътуване, а петък постоянно е най-скъпият ден за летене.

Често ще получите по-изгодна цена, ако резервирате възможно по-рано през деня, обяснява Матю Кръмак, заместник-главен изпълнителен директор на Lastminute.com.

Най-добрите дни за пътуване са от вторник до четвъртък, така че да избегнете сутрешния пик на бизнес пътници в понеделник и пътуващите за уикенда.

Според Анна Уот от Travelbag.co.uk пътуващите с нискотарифни авиокомпании е добре да избягват директните полети.

„Вземете полет с престой, когато летите на дълги разстояния. Недиректните полети често са значително по-евтини, така че обмислете да отделите ден или повече в дестинацията, в която е престоят ви”, посочва тя.

Зоуи Корнуел от Islands of Greece съветва да следим за новини за пътувания и пускания на авиолинии, тъй като новите самолетни маршрути ще имат намаления.

Понякога резервирането на полети за отиване и връщане с различни превозвачи излиза по-евтино.

Вижте и най-добрите сайтове за изгодни пътувания:

Когато търсите самолетни билети, разгледайте, бъдете гъвкави за датата и часа и резервирайте рано. Абсолютно задължително е да използвате сайтове за сравняване на цени като Kayak, Skyscanner и Hipmunk.

TripAdvisor Flight Finder претърсва стотици сайтове, за да открие най-добрите оферти, а освен това ви показва и как можете да спестите пари, като изберете други дати и близки летища. Настройването на аларма Air Watch гарантира, че ще получават съобщения, когато полети, които сте си набелязали, поевтиняват. Тя показва и най-евтините оферти в последната минута.

Flycheapo.com показва най-нискобюджетните авиокомпании, които пътуват между всички европейски летища.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Мече броди из горите край Ловеч (ВИДЕО)

Кафяво мече беше засечено в района на Априлци, област...

Kypиoз: Hopвeжĸи гpaд пoиcĸa oт EK paзpeшeниe зa 26-чacoв дeн

Гpaдчe в нaй-ceвepния peгиoн нa Hopвeгия пoиcĸa oт Eвpoпeйcĸaтa...

Плевенчанин стана 135-ят тото милионер в историята

В близо 67-годишната си история Българският спортен тотализатор не...

Ново 20! Може да забранят прибиращите се дръжки във вратите на колите

Дръжките на вратите на Tesla са имитирани от още...