четвъртък, март 28, 2024

Николай Банев учреди „Евразийски клуб” – ще прави правителство в сянка

Date:

Сподели новината.

Бизнесменът Николай Банев стартира учредяването на „Евразийски клуб България”. Това стана на форум в зала 8 на НДК в София днес.

На събитието бяха редица гости, предимно руснаци, някои от които с доста странни занятия като Игорь Смыков – началник на войсковата мисия на Руската православна църква зад граница, Олег Розанов – отговорен секретар на Изборски клуб и генерален секретар на МСОО, Павел Нефидов -генерален директор на Финансово-банковия съвет на страните от СНГ-Русия и т.н. Имаше и по един представител на Израел и Великобритания.

Нашата многовековна България е славяно-прабългарска, обясни Николай Банев. България, по думите му, била генетично и всеобхватно евразийска, а не евроатлантическа държава. Евроатлантизмът пък донесъл невиждана мизерия и бездетие у нас, както и дрога, педерастия и страх от силните на деня.

След като даде думата за въпроси, възрастна жена попита какво става с хотела. Бизнесменът успокои, че хотелът ще бъде уреден по-късно.

 

Николай Банев в един момент даде време за почивка. След нея той съжали, че кетърингът се е объркал и е сервирал във фоайето подготвеното от него „евразийско вино”, от което част от гостите явно се бяха възползвали.

В залата преброиха 110 делегати, които ще са учредителите на новата неправителствена организация в обществена полза.

Николай Банев обяви, че до три-четири месеца „Евразийския клуб” ще състави правителство в сянка. То щяло да заседава паралелно на официалното правителство и да обсъжда всеки документ, който излизал от него. „Евразийският кабинет” щял да предлага алтернативи на идеите на официалния кабинет.

Банев бе избран за председател на Управителния съвет на “Евразийския клуб”.
Почти всички бяха “за” с изключение на съпругата на бизнесмена Евгения, която гласува “въздържал се” и предизвика смях в залата.

След избора си за председател Николай Банев заяви, че ако хората пожелаят, клубът може да прерасне и в политическа партия по-нататък.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

МФ публикува за обществено обсъждане Закона за въвеждане на еврото

Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проекта на Закон...

Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията...

Денков: Споразумението не е съгласувано с ПП-ДБ

Споразумението не е съгласувано с ПП-ДБ, каза Николай Денков...

Новото правителство май се отлага!

Гласуването на новото правителство май ще се отложи за...