четвъртък, март 28, 2024

Никакви зеленчуци, никакви плодове, никакви здравословни лиготии

Date:

Сподели новината.

„Ние осъществяваме вашите мечти… и после ги изяждаме!”

С това жизнеутвърждаващо мото се задвижва моторът на най-радикалното готварско шоу сред Интернет просторите и по ефирните прерии. Epic Meal Time обединява кулинария, комедия и чист хранителен екстремизъм. С повече от 7 милиона събскрайбъри на основния си канал в YouTube, това е един от най-успешните проекти с видео съдържание в Интернет. С влияние, разляло се извън тенджерата на виртуалното пространство и проникнало в мейнстрийм телевизията като гъста мазнина.

Epic Meal Time събира екип от млади и смели мъже, предвождани от високия брадат канадец Харли Моренщайн, които всяка седмица приготвят грандиозни извращения от безобразни количества бекон, бърбън, рафинирана захар, тесто, пици, бургери, сирене, бекон, пилешко, телешка кайма, още бекон, още бърбън, водка, бира, сосове и пак бекон. Никакви зеленчуци, никакви плодове, никакви здравословни лиготии.

От изброените продукти те оформят изобретателни, гигантски порции с пържени, панирани и печени кулинарни перверзии. Монтират кадрите с готвенето на фона на симфонична музика ала „Властелинът на пръстените” или „Смело сърце”, пускат ироничния глас на Харли да описва процеса зад кадър и накрая поглъщат солидни порции от стореното зло с триумфални усмивки на доволните лица.

Техният тероризъм срещу здравословното хранене се гордее със славни статистики – ястия с по 100 хиляди калории и 10 хиляди грама наситени мазнини, които винаги са доказвани чрез брояч пред невярващата публика.

Сред най-популярните готварски епоси на Харли и компания са пица от сладки, лазаня с чийзбургери, фаст фууд суши, коледен специалитет от кланицата, месопица, 40-килограмов шоколадов десерт, салата от месо, коледно дърво от бекон, сладолед с месо и бекон, месното Ктхулу, печено прасе с гарнитура от тройни чийзбургери, барбекю пай, мумия от месо, омлет от щраусови яйца, направен върху танка на Арнолд Шварценегер и още много, много свирепи калорийни атентати.

Шоуто започва през 2010-а в YouTube с Харли и компания, готвещи гигантски порции джънк в собствените си кухни. В началото снимат с евтина техника и качеството на видеата е домашно, но ентусиазмът им превишава дори броя на наситените мазнини в първите им хранителни злодеяния.

След всяко вайръл видео броят на калориите се увеличава, техническото ниво се вдига, кухните стават по-просторни и лъскави, красиви модели по бикини се включват в клиповете като нежен аксесоар към бекона и бърбъна.

Но основната концепция на Харли, бивш учител по заместване, се запазва – във времената на остър фокус върху здравословното хранене и ограничения да има едно готварско шоу, което с комедийно-калорийни крайности да покаже пълната противоположност на балансирания режим.

Беконът е божеството в храма на Epic Meal Time. Всеки епизод включва десетки, а понякога и стотици сакрални месни лентички. Шоуто капитализира своя беконен фетишизъм като произвеждат тематичен мърчандайз, а другото име на бекона в техните видеа е „YouTube money”.

През последните няколко сезона епизодите приличат на удължени хип-хоп клипове, но с хубава музика и тонове лоша храна. Качеството на картината, звука и монтажа се е вдигнало рязко като холестерола на джънк маниак, снимачните локации са разточителни, хуморът е по-възмутително вкусен от всякога.

За 6 години Epic Meal Time оправда името си и се превърна в угояващо успешен поп-културен хит. Но Харли и компания не са качили особено много килограми и никой от екипа още не е умрял от инфаркт. Те подлагат стомасите, артериите, бъбреците, дробовете и нивата си на инсулин на този екстремния хранително-снимачен режим, но в останалото време очевидно спортуват и поддържат форма. Защото техните епични и диаболични готварски рецепти с бекон, бърбън, бургери, пица и сирене несъмнено заслужават онова добре познато предупреждение – „Не правете това у дома си”. Или поне не го изяждайте цялото.

Oще: epic meal time  кулинарни екстремисти  кулинарни терористи  холестерол  храна  хранителен режим

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Това ли е новият Джеймс Бонд?

"Арън Тейлър-Джонсън ли е следващият Джеймс Бонд?", е въпросът,...

Най-лошото на старостта не е слабостта на тялото, а безразличието на душата

В книгата си “Изкуството да живееш” известният френски писател...

Лунен камък разкри истинската възраст на естествения спътник на Земята

Лунен камък, донесен от екипажа на мисията „Аполо 17“,...