вторник, май 7, 2024

На „Герена“ пак счупиха глупомера

Date:

Сподели новината.

Ако Станислав Ангелов не разбира – срамно е Левски да бъде разнасян заради някакви си 500 лева и пари за квартира(твърди се, че на такива нива са разминаванията на Левски и Антон Огнянов)
Във вторник Левски трябваше да представи третото си ново попълнение – крилото на Дунав Антон Огнянов. Още в понеделник вечерта двата клуба постигнаха договорка за трансфера на футболиста на „Георги Аспарухов“. На следващата сутрин русенци потвърдиха официално, че са уточнили всички детайли по трансфера и той ще стане факт, когато и играчът стори същото. Това се считаше за формалност – все пак от доста време се твърдеше, че Огнянов ще заиграе в Левски, защото такова е и желанието му. Да, но не се случи. По-късно през деня от Дунав обявиха, че при така създалата се ситуация крилото остава техен играч и ще пътува с тима за подготовка с Турция.

На „Георги Аспарухов“ може и да не осъзнават, но с действията и бездействията си в този случай те накърниха доста авторитета на клуба. Защото някак си не е сериозно Левски да не може да се разбере с роден играч, който на всичкото отгоре иска да се завърне в клуба – поне така твърдеше – имал недовършена работа. При това разговори с него са водени далеч преди Дунав да обяви договорката. Ако Огнянов се е отметнал от предварителното споразумение, то „контрата“ трябваше да е в Левски – излиза спортният директор Станислав Ангелов и казва – „сделка няма да има поради такива и такива причини“…

Това е нова черна точка за Пелето. Който явно много не се трогва от тази ситуация. Ангелов веднъж вече показа, че не държи „да е в час със сделките“. Помним, че Верея оповести трансфера на Амаду Сукуна на „Герена“ на 15 декември. В същото време Пелето каза, че не е наясно дали той е финализиран, защото гледал мача на тима срещу Нефтохимик. Все едно Ангелов не заема длъжността спортен директор, а е част от треньорския щаб на отбора. Е, кое е по-важно за него? Да гледа мач от Първа лига или да участва във финализирането на трансфер? Или поне да знае какво се случма. Малко след изказването му чуждестранни сайтове пуснаха снимка на Сукуна, който позира като играч на Левски, появиха се и снимки как французинът подписва контракта си с клуба с изпълнителния директор Диана Иванова. Първият от Левски, който официално обяви този трансфер бе треньорът Елин Топузаков. Стори го на старта на подготовката на тима на 6 януари – повече от 20 дни по-късно!

Ако Станислав Ангелов не разбира – срамно е Левски да бъде разнасян заради някакви си 500 лева и пари за квартира(твърди се, че на такива нива са разминаванията на Левски и Антон Огнянов). Или играчът, подобно на Бабатунде и Нар иска и служебен автомобил.

Тази сума е обидна дори за дискутиране на фона на 16 хиляди евро на месец, които се дават на Хеан Деса.

А наред с всичко друго, проточената сделка показва не само неспособността на клуба да води преговори, а и какво е финансовото му състояние…

Но по-симптоматично за работата на всички на „Герена“ – от собственика, до треньорския щаб е това, че вече Левски не е притегателна сила. И не може да предложи нищо дори на играч, който до преди половин година риташе във втория ешелон. Такъв, който сам трябва да си плати, за да облече синята фланелка. И който с изявите си с нея да направи така, че да осъществи трансфер в чужбина. Но тимът от „Герена“ отдавна вече не е никакъв трамплин, а е по-скоро гробница – за директори, за треньори, за играчи…. Сещате ли се кой е последният продаден футболист от Левски зад граница?

Казусът „Антон Огнянов“ е поредният, при който в клуба сами счупиха глупомера. Такива от началото на годината вече има достатъчно, да не говорим за старта на първенството (да припомняме ли защо си тръгна Люпко Петрович). Каквато и политика да води новият изпълнителен директор Диана Иванова, не е сериозно от Левски да няма вече повече от 10 дни официална позиция за случващото се с Хеан Деса.

Най-скъпоплатеният футболист на сините отказа да се завърне от зимна ваканция. И си търси нов отбор в Перу, въпреки че има договор със сините за още 2.5 години!? На какво прилича това? Кой и как ще защити интересите на клуба? Прави ли го? И въобще пука ли му за случващото се?!

Видно е, че на „Герена“ всички началници са се пуснали от хорото. И чакат да дойде 3 февруари. Поредната сакрална дата. Но не разбират, че случващото се в момента ще затвори доста врати – за евентуални нови попълнения, за спонсори… Защото кой ще иска да си има работа с толкова непрофесионален клуб.
» Източник: “Тема Спорт”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...