събота, април 20, 2024

Марешки сваля още цената на дизела до 1.49 лева за литър

Date:

Сподели новината.

Скоро ще намалим още цените на дизела с между 5 и 10 ст. Печелим от бизнеса си и ще продължаваме да инвестираме.

Търсим вариант за купуване на петролна база, за да внасяме самостоятелно горива. Това заяви бизнесменът Веселин Марешки в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria. По последна информация следващата бензиностанция ще бъде изградена отново във Варна, но предстои откриване на обекти в цялата страна.

Реалната цена на горивата е тази, която е на международната борса. В България в момента има свръхнадценки по веригата търговец на едро – търговец на дребно – бензиностанция и затова се получава така, че ние купуваме горивата с марж 40-50 ст. над цената на търговеца на едро. Аз показвам, че точно този висок марж дава възможност за навлизане на нов играч на пазара.

Според бизнесмена след няколко месеца вече по-ниските цени на горивата ще се възприемат за нещо нормално и цялата страна ще се съобразява и ще продава на тези нива.

 

Той обяснява ниските цени на своя обект с по-малки маржове, а печалбата – от големия оборот

Марешки обяви, че очаква Комисията за защита на конкуренцията да вземе мерки и да нормализира пазара. По думите му депутатите ненужно прехвърлят топката в ръцете на комисията.

С едно решение на парламента безобразията могат да бъдат прекратени. Трябва да се въведе регулация на търговията и да се сложи максимална надценка за търговците.

„Купуваме от вносителите, които са 4-5 фирми в страната. Не можем да предложим нито по-качествено, нито по-некачествено гориво, то е едно й също, въпросът опира до една по-достъпна надценка“, категоричен бе Марешки.

Бизнесменът коментира още, че инициираният от него референдум вече е събрал 360 000 подписа, като се очаква да надминат 400 000 и той да влезе за обсъждане в Народното събрание.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Опустошението на Видин

Поначало когато Ви разказваме за интригуващото минало на българската...

Изграждат голяма фабрика край Нова Загора

Нова фабрика за производство и бутилиране на обогатена с...

Вълна от рокади в енергетиката

С решение Съвета на директорите (СД) на "Български Енергиен...

Банките в България с нова вълна на повишение на таксите

Банките в България отново повишават таксите по своите услуги,...