петък, май 10, 2024

Марешки пусна метана на 79 стотинки!

Date:

Сподели новината.

Бизнесменът Веселин Марешки започна да продава метана за 79 стотинки. Това е отговорът му на отхвърлянето от страна на депутатите на предложения от него референдум.

„Анонимни депутати взривиха Референдум 2016 като се изгавриха с желанието на над 530 000 българи за въвеждане на регулация при формирането на цената на горивата. В отговор на безобразните им действия, бизнесменът и независим кандидат за президент Веселин Марешки отговори като отново взриви пазара на горивата”, посочват от пресцентъра на инициативния комитет за организиране на референдума.

Ниската цена на метана ще може да се зарежда на най-новия обект от веригата VM Petroleum – в Добрич.

Зареждайки на тази цена във VM Petroleum, потребителите спестяват около 65% спрямо средната цена за страната (около 1,30 лв./кг) и с около 89% спрямо настоящата цена в Добрич (1,49 лв./кг).

Според заявката на веселин Марешки тази цена би трябвало да доведе до поевтиняване на билетите за градския транспорт, тъй като метанът е основно гориво освен за таксиметровите автомобили и за част от транспортните фирми, включително и тези, които обслужват автобусните линии в градовете.

„Така от нашите действия ще спечелят и обикновените хора, което е и нашата крайна цел”, коментира Веселин Марешки.

Веригата бензиностанции VM Petroleum вече има 7 обекта в цялата страна – в градовете Варна, Айтос, Габрово, Горна Оряховица, Свищов, Павликени и Добрич.

От инициативния комитет посочват, че в Добрич ще бъде основан и първият Комитет на Националното Освободително Движение “За чиста и свята Република” .

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...