петък, май 3, 2024

Малката Рижа влезе в затвора, заради журналист

Date:

Сподели новината.

Симеон Стоянчов – Малката рижа получи наказание от 14 месеца „лишаване от свобода“, след като Районен съд-Бургас одобри сключеното между него и Прокуратурата споразумение. В него Стоянчов се признава за виновен в  умишлено извършване на престъпление за това, че на 21.11.2014 г. пред служебния вход на Съдебната палата, при условията на „опасен рецидив“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Тогава Стоянчов нанесе и лека телесна повреда на фоторепортер, удряйки го в челото. Наказанието ще трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Определението на съда е окончателно и неподлежи на обжалване или протест.

 

Припомняме, че при инцидента Малката Рижа показа  „средни пръсти” с двете си ръце и отправи обидни думи „шибаняри”, „паляри” към присъстващите представители на средствата за масово осведомяване. Той нанесе удар с левия крак по обектив на фотокамера „Канон” на фоторепортера от вестник „Черноморски фар” Борислав Пенков. Рижата повреди обектива /щетата е на стойност 174 лв./. Освен това нанесе лека телесна повреда на фоторепортера, който получи разкъсно-контузна рана на челото, кръвонасядания в левия горен ъгъл. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Симеон Стоянчов е осъждан многократно, до момента общо седем пъти. Деянието, за което е обвинен, е извършено докато същият беше конвоиран от служители на ОД „Охрана”Бургас от сградата на ареста до сградата на Съдебната палата по насрочено съдебно заседание за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” по друго дело срещу Стоянчов.

Понастоящем Стоянчов се намира в затвора Бургас, където изтърпява наказание лишаване от свобода по друго обвинение.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...