четвъртък, май 2, 2024

Лед и и опасност за счупени крака в Бургас

Date:

Сподели новината.

Улиците в Бургас не са достатъчно добре почистени, особено в комплексите и по-малките пътни артерии, смятат таксиметровите шофьори в града. Дежурните в общината заявиха, че главните  пътища са обработени и сега започва почистването на по-второстепенните. Няма проблеми в община Бургас, твърди дежурният. В Бургаска област също са почистени главните пътища, съобщи и дежурният по област. Няма села без транспорт, ток и вода. Няма и бедстващи хора.

Жълт код за снеговалежи  и поледици е обявен в област Бургас за 5 януари. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Кодът е в сила и за областите Благоевград, Хасково, Ямбол, Варна и Добрич.  В часовете преди обяд ще вали дъжд, при отрицателни температури при земята и съществуващата снежна покривка ще се образуват поледици. При тази степен на предупреждение хората трябва да бъдат внимателни, когато вървят или шофират заради заледени повърхности.
 
АПИ апелира шофьорите да предвидят повече време за път и да не предприемат пътуване в районите с жълт код, ако това не е наложително. При възникване на предпоставки за поледици ще се спира изцяло движението до тяхното отстраняване. Ще се извършва превантивна обработка на пътните участъци за да се избегнат предпоставките за възникване на сериозни пътни инциденти.

По АМ „Тракия“ няма ограничения. Информация за проходите  – Обзорски и Айтоски са отворени.  Върбишки” проход е затворен за всички автомобили,  в „Котленски”  и  „Твърдишки” е забранено е движението на МПС над 10 ,  „Дюлински” – забранено е движението на МПС над 3.5 т;
По пътната мрежа в Бургаска област няма ограничения.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. В сутрешните часове все още ще превалява дъжд и сняг, около обяд валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня за кратко ще се ориентира от запад. Максимални температури на въздуха: 3°-4°. Температурата на морската вода е 4°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....