сряда, май 1, 2024

Левски – царете на скандалните трансфери

Date:

Сподели новината.

През лятото постоянни новини около Пол Погба и Златан Ибрахимович, сега същото за Антоан Гризман и поредните сделки в посока Китай – трансферният прозорец винаги е крайно интересен и любопитен за футболните запалянковци в страните и първенствата, в които парите не са проблем.

Уви, родната Първа лига е много, ама много далеч от истината. И откъм входящи, и откъм изходящи трансфери положението клони към отчайващо. Но какво да се прави, когато качеството отсъства, а този факт дава отговор на въпроса защо при нас ги няма чак в такава степен тези вълнения, коита са характерни за футболния любител в Европа.

За сметка на това играта на криеница сред родните специалисти донякъде създава съспенс и нотка на озадаченост, защото масовият бг футболен треньор, директор и т.н., говори, когато “нещо стане официално, тъй като селекцията е отворен процес”.

Добре, че е Левски, иначе да сме умрели от скука и монотонност. Поне на “Герена”, че и на “Армията” винаги има нещо повече от очакваното около трансферите.

Особено в “синия” клуб, който е поне с една идея по-вълнуващ от всички останали. И как да е иначе, след като в последните години не минава трансферен прозорец, в който Левски да не се прочуе.

Ето, сега на дневен ред е чехът Давид Яблонски. Чаканият на “Герена” защитник е скучен откъм визитка, но приковава вниманието с факта, че е следствен заради участие в нелегални залагания. Той и още 21 негови колеги. Някои от тях вече осъдени.

Проверка на ТОПСПОРТ показа: Разследват чакания на “Герена” Яблонски за корупция

Проверка на ТОПСПОРТ показа: Левски чака разследван за корупция!

Няколко играчи, сред които и чехът Давид Яблонски, са попаднали под мониторинг

Ще кажете, че всеки греши. Имате право, но когато бъркането се превърне в ежедневие и начин на работа, значи говорим чисто и просто за безхаберие… или интереси, кой знае. И за да не бъдем голословни ви представяме някои, меко казано, странни случаи в селекционната политика на Левски, а изводите оставяме на вас:

1. Гийом Фернандес – да искаш футболист от… затвора

Вероятно много от вас са забравили въпросния нападател, но той беше сред водещите избори за атаката на Левски през зимата на 2014 година. В края на октомври холандският таран дойде в София, преговоря с клуба, бе близо до подпис, след което обаче си тръгна и повече не се върна. Не разбрахме причината, но разбрахме, че месеци по-късно ръководството на Левски му е пратило оферта. “Тънката” подробност е, че по същото време футболистът е бил в…затвора. Е, клубът и скаутското звено обаче не е наясно с този “детайл”.

2. Осман Джалоу – отказан заради…хепатит

В началото на февруари 2015 година бившият футболист на датския Брьондби и турския Ризеспор пристигна на проби в Левски. Понрави се на тогавашния треньор Стойчо Стоев, поради което специалистът поиска да му бъде предложен договор. Всичко беше готово и договорено, но уви…Джалоу се провали на медицинските тестове. Оказа се, че е боледувал от хепатит, а клубът го отпрати. Мълви се, че след това Божката (б.а. – домакинът на Левски), от страх за здравето на останалите отказва да пусне екипа му за пране заедно с тези на останалите играчи. Заради това се стига до решението екипировката, която е ползвал Джалоу да бъде… изгорена. Същият този футболист после бе при Херо в Иртиш, както и в ХИК (Хелзинки), с който игра и се разписа на няколко пъти в евротурнирите.

3. Линел Китамбала – контузия в гърба му пречи да си опъва…крака

За футболиста, който дойде, видя и го изгониха от България за по-малко от половин година с екипа на Левски, разполагаме също с любопитна и достоверна информация. Оказва се, че Китамбала има хронична контузия в гърба, която му пречи да опъва пълноценно единия си…крак. В задачата се пита как този футболист е минал медицински прегледи? Също така се твърди още, че е регистриран като бежанец в бюрото по труда в Белгия.

 

4. Джъстин Менголо – футболистът с по-къс крак от другия

Крилото с прякора Куршума подписа с Левски през януари 2016 година. Считаше се, че ще е сред добрите трансфери на “Герена”, но уви, реалността не беше такава. Както и при Китамбала, така и в случая, питаме как Менголо е минал медицинските прегледи, след като упорито се твърди, че единият крак на Куршума е с около 5 сантиметра по-къс от другия?! С идването на Люпко Петрович Менголо бе сред първите, които бяха освободени.

5. Хеан Деса – човекът скандал от Перу

Перуанското крило акостира на “Герена” през лятото на 2016 година и към днешна дата е най-скъпоплатеният футболист в състава на Левски. И неговото идване съвсем не мина по мед и масло. Човекът скандал – така може да се окачестви Деса. А неслучайно прякорът му е Лудия. За Деса бившата му жена – Клайди Медина, разкрива шокиращи подробности: “Викаше си леки жени в семейното ни жилище, брат му също участваше в оргиите”, казва Медина в интервю. Апотеозът в скандалите около Деса, е афера с…травестит.

6. Франсис Нар – мистерия за 200 хиляди евро

Трансферът на ганайското крило в Левски от чешкия Баник (Острава) буди въпроси, които още търсят своя отговор. Окачествяваме го като “мистерия за 200 хиляди евро”, защото сумата е доста голяма, имайки предвид, че договорът на Нар изтича. Още по-любопитното е, че нито чешкият клуб, нито играчът искат да продължат да работят заедно, особено когато последният разбира за интереса от Левски. Незнайко защо, как и кога обаче ганаецът преподписва, а “сините” броят 200 хиляди евро за футболиста

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...