вторник, април 23, 2024

Кои държави ще спечелят най-много медали на Олимпиадата в Рио?

Date:

Сподели новината.

 

САЩ, Китай и Великобритания ще спечелят най-много медали на Олимпийските игри в Рио, сочат прогнозите на “Голдман Сакс”. Прогнозата е направена на базата на сложен модел от икономическите показатели, политическата ситуация и спортно-техническите възможности на държавите – участнички. Бразилия най-вероятно ще спечели най-много медали в сравнение с предишните си участия на летни олимпийски игри, смятат анализаторите, цитирани от БНР.

Въпреки че САЩ и Китай доминират в почти всички спортове, Италия, Южна Корея и Бразилия също трябва да бъдат държани под око, коментират анализаторите. Русия има шанс да стане четвърта в класацията по общо спечелени медали, но анализаторите оставят бележка под линия, че прогнозите им могат да не се сбъднат, тъй като не е ясно колко от руските атлети в крайна сметка ще участват в олимпиадата. Домакинствoто на Бразилия има разнопосочен ефект върху представянето й, защото, според анализаторите, влияние оказват проблемите около организацията на форума и вирусът “зика”.

В Топ 50 на олимпийското представяне България не присъства. При изчислението на представянето на атлетите ни и икономическото развитие за периода от 2000 до 2012-та година: трендът е категорично за по-слабо представяне.

Прогнозите на “Голдман Сакс” за олимпиадата в Лондон преди четири години се сбъднаха с много голяма точност.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...