неделя, май 19, 2024

Кметът на Бургас ще харчи по 4 бона на месец за уиски и бонбони

Date:

Сподели новината.

Кметът на Бургас ще получи 50 хиляди лева за представителни разходи през 2016 година.  Парите са одобрени от всички комисии и са гласувани единодушно като сума. Това прави по около 4 хиляди лева на месец.С тях бургаският кмет ще може да плаща извънредни разходи, като срещи с инвеститори в неформална обстановка, преговори с различни контрагенти и различни мероприятия с гости на общината. По същество това са служебни пари,  с които кметът може да разполага, но и за тях ще дава отчетени, за ничина, по който са  изразходвани. Наша справка показа, че през 2015 година за представителни разходи на кмета на Москва са били гласувани 400 хиляди долара на година. Разбира се, в руската столица живеят около 10 милиона жители, като в Бургас те са малко над 220 хиляди. На днешната сесия ще се гласуват и 10 хиляди лева представителни разходи за председателя на общинския съвет.
Интересен факт е, че общината ще даде огромна сума за субсидиране на хора със специални нужди. За карти  на пенсионери, инвалиди и правоимащи ще бъдат осигурени 5,145 милиона лева. Това е много сериозно перо, което обаче се поддържа всяка година.Най-после ще бъде ремонтирана и санирана т.нар. сграда “старата баня” до училище “Любен Каравелов”. За таци цел местния парламент ще гласува сумата от 200 хиляди лева, която трябва да стигне по предназначание. За целта директорът на ОУ”Любен Каравелов” се задължавава да предоставя постоянен финансов отчет в общината за изразходваните средства.
Бюджетът на омбудсмана ще е 71 679 лева, а за двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат отделени 120 ихляди лева.
Със 160 хиляди лева ще бъде подпомогнато полицейското звено за охрана към ОД на МВР-Бургас, а 20 хиляди лева ще получи жандармерия, като парите ще ка закупуване на гориво и резервни части за автомоилния парк. Звеното за пожарна безопаност пък ще получи 4 хиляди лева.Читалищата ще усвоят субсидия от 640 хиляди лева. Дебатите по цялостната рамка на бюджет 2016, която е 218 милиона лева ще се проведат на днешната сесия на общинския съвет.

Източник : Черноморски фар

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...