вторник, април 23, 2024

КАК ДА ЗАЛАГАМЕ УСПЕШНО НА ФУТБОЛНИ СРЕЩИ

Date:

Сподели новината.

Спортните залагания са един от най-популярните видове хазарт, който просперира значително през последните години.

Появата на множество нови и нови букмейкърски къщи, вариациите в залозите и екстравангантността в предвижданията създадоха твърде благоприятно място за виреене на букмейкърите и ние, залагащите, трябва да се научим как да се справяме с капаните на тези нововъведения. 

Моят личен опит се гради на над десетгодишна практика в залаганията,която ми помогна да се усъвършенствам и да се науча да максимизирам условията за залагане и прогнозиране предоставени на пазара. В ранните години това бе просто забавление, наситено със символични суми,фенски пристрастия и хаотичност. В средните започнах да притъпявам последните две,а в последните изградих комплесна система, в която доминира нуждата от висока познаваемост и финансови облаги. 

Целта на следващите редове е да запознаят всички заинтригувани с начини на залагане и позиция. В тях ще изложа видовете залагащи, своята стратегия, какво е селектиране,персонално следене,видове първенства,седмичния календар и какво трябва да избегнем. Не обренеменявам никой с написаното.

В света на футболните залози същеструват три основни вида залагащи – печеливши,губещи и арбитражни. Букмейкърите са задоволени от наличието на първите два вида, тъй като губещите са тези, които движат рулетката на победата, а без печелившите губещите нямаше да имат същия стимул и детерминация за залагане. Букмейкърите обаче не толерират третия вид залагащи,както и аз. Арбитражите са хора,които използват модерен софтуер,който следи изкъсо коефициентите и при най-леката промяна сигнализира на своя господар,който веднага залага без значение кой е мачът. Този нов вид система на залагания е в разрез с цялостния дух на дадения феномен и генерира ново поколение от залагащи, които “убиват” тръпката, емоцията и страстта от прогнозирането, но букмейкърите, както винаги намериха противодействие и просто използват два пъти по-мощен софтуер, който да засича самите арбитражи и да лимитира сметките им. Това са трите вида залагащи,като сега ще премина към излагането на своята стратегия,с която се надявам някои хора да преминат към страната на печелившите.

Всъщност моята стратегия е съвсем проста, разграничаваща се от сложните и комплексни схеми и системи, които излагат на показ букмейкърските къщи, с които основно объркват и замъгляват преценката на играчите. Двоичната система е тип,в който внимателно се селектират два мачa със ставки между 1.75 и 2.45. Техният подбор е изключително важен, затова е и важно залагащият да има прилични футболни познания и добър набор от първенства и отбори, които да следи изкъсо. Никой не може да следи всяко първенство и всеки отбор,но гъвкавият играч е длъжен да наблюдава набор от около 18 до 20 и нагоре отбори,които да му създадат едно от най-важните неща в залаганията – алтернативен вариант. Алтернативният вариант има за цел да предостави на играча друга опция за залагане, разграничаваща се от масовия залог. Така наречените “масови мачове” крият сериозен риск и те са в основата на букмейкърския просперитет. Препоръчително е да се избягват грандовете(Г-12) и някои по-стойностни отбори,които правят мимолетни серии и да се заменят с тимове с по-слаба популярност и мачове с по-ниска залагаемост. Алтернативният вариант накратко селектира най-добрия подбор на среща извън топподборите. Затова персоналното следене е толкова важно, тъй като то осигурява опцията на масовия залог. Селектирането на тези два мача с изгодни ставки трябва да включва знаците “1” и “2”,тъй като знак “Х” и залогът Под/Над 2.5 гола крият сериозни капани в самата си същност. Избягвайте ги и търсете “златната среда”.

Нека да преминем към подбора на първенства.Те се делят на три вида – фаворизирани, дефаворизирани и променливи. Фаворизираните включват шампионите на Англия(от Премиършип до Конфърънс), германската Първа Бундеслига, френската Лига 1, италианската Серия “А”, испанската Примера Дивисион, турската Суперлига и ранните периоди на шведската Алсвенскан и ирландската Премиърлийг. Тази група от първенства крие най-малко рискове от манипулации,тъй като това са топшампионите и при тях може най-често да се търси логика и резон. В Швеция и Ейре това важи приблизително до 20-25 кръг, а след това се задействат вътрешни машинации,които карат залагащите да се отдръпнат от тези първенства. Дефаворизираните са – холандската Втора дивизия(Юпилер лийг), френската Лига 2, Сегунда дивисион,Серия “Б”, Втора Бундеслига и по-малките първенства (България,

Румъния, Хърватска, Сърбия, Македония, Кипър, Естония, Албания, Финландия, Малта, Полша). Тази група от първенства е препоръчително да се избягва,тъй като шансът за манипулация при нея,особено в по-малките държави е най-голям. Вторите първенства на Франция,Холандия,Испания,Германия и Италия крият много капани и като цяло са неблагоприятна среда за залагане. Променливите – Гърция, Португалия, Белгия, Холандия(Ередивизие), Австрия, Норвегия, Русия, Израел, Южна Америка. Това са първенства,които съчетават и двата по-горе споменати вида. Масовият залог при тях не е препоръчителен,но често създават добри предпоставки за излизането на висок коефициент. Това категоризиране на първенствата има за цел да предупреди залагащите къде е най-благоприятно и от кое трябва да се пазим. 

След селектирането на шампионите,ще анализирам и седмичните тиражи,които се делят на “midweek” и “weekend”. Midweek, който включва тиража от вторник до четвъртък не е особено атрактивен,тъй като предлага по-малък набор от мачове и съответно по-малко алтернативи. Вторник и четвъртък са дни,които е желателно да се избягват или да се комбинират със сряда,дори и в случаите,когато има Шампионска лига и Купа на УЕФА. Сряда е денят от “midweek” тиража,който ви дава картбланш да залагате,тъй като събира винаги най-много събития от седмичните мачове,независимо дали са срещи от вътрешните купи на страните,междинни кръгове,Шампионска лига или квалификации за Световно или Европейско първенство.Сряда създава добър избор за алтернативен залог и в същото време множество масови. “Weekend” тиража е най-добре познат на всички,но и крие най-много опасности. Избягвайте задължително петък и понеделник и съсредоточавайте вниманието си върху същинския weekend – събота и неделя. В петък се играят твърде много срещи със съмнителен характер,включително Лига 2 и Юпилер лийг и единствено двете професионални дивизии на Ейре създават предпоставки за добър залог. Понеделник е денят на букмейкъра – ако някой “bookie” е назад по една или друга причина от успешна успеваемост на играчите в събота и неделя,то той определено “избива” в понеделник.Това става по две причини:

  1. В понеделник срещите подлежат на най-висока манипулация и няма почти никакви опции за алтернативен залог.
  2. Играчите,които са претърпяли крах през същинския уикенд се “хвърлят” да “избиват” своите капиталовложения в понеделник и попадат в по-горе споменатия капан.

 

Събота и неделя създават най-голям подбор на срещи и алтернативни залози. Това са дните,в които трябва да се концентрирате и да потърсите най-правилните срещи,избягвайки от масовите. Има три неща,които залагащият трябва да се научи да избягва, когато прави своите прогнози и съответния залог – алчност, фенски пристрастия и хаотичност и разчитане на късмет. Алчността е движещата сила на букмейкърите,тъй като тя се проявява в почти всеки играч и не само,че го подтиква към по-големи парични залози,но и замъглява преценката му. Не бъдете алчни! Избягвайте фенските пристрастия и нанасянето на знак за любимия отбор,само защото…ви е любим. Подкрепяйте го на стадиона или пред телевизора и потърсете по-добър залог. Никога не разчитайте на късмета – това е абсолютната грешка при залагането. Късметът, съдбата, фортуна нямат нищо общо с правилното прогнозиране. Те заемат не повече от 10 процента от цялостния пакет нужди на залагащия за успех.

Това са основите на успешното залагане и прогнозиране,които имат за цел единствено да улеснят задачата ви следващия път,когато понечите да напишете знак във фиша.Бъдете живи и здрави и много успехи в света на футболните залози!

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Kypиoз: Hopвeжĸи гpaд пoиcĸa oт EK paзpeшeниe зa 26-чacoв дeн

Гpaдчe в нaй-ceвepния peгиoн нa Hopвeгия пoиcĸa oт Eвpoпeйcĸaтa...

Плевенчанин стана 135-ят тото милионер в историята

В близо 67-годишната си история Българският спортен тотализатор не...

Ново 20! Може да забранят прибиращите се дръжки във вратите на колите

Дръжките на вратите на Tesla са имитирани от още...

Това ли е новият Джеймс Бонд?

"Арън Тейлър-Джонсън ли е следващият Джеймс Бонд?", е въпросът,...