петък, май 17, 2024

Какво става в „Блиц” и „Пик”? За какво се бият? Кои са те?

Date:

Сподели новината.

 

Споровете за собственост между сайтовете „Първо в „Блиц” и „Само в „Пик” се превръщат в цирк.
В последната година и двата ги контролираше Недялко Недялков, собственик на по-новия „Пик”. Той, като не можа да постигне успеха на „Блиц”, реши да го завземе, като придобие дялове от него. И успя. Тогава Недялков назначи своята шефка от „Пик” Звездомира Мастагаркова за шеф на „Блиц”.

Но сега има рязката промяна в отношението на Недялко Недялков към Пеевски, толкова остър завой, че чудно как в сайта „Пик” не изпопадаха. Сайтът, на когото казваха „Пеевски Иска да Каже”, сега го нарича скандален депутат и пуска компромати срещу него. Промяната се случи буквално в три дни. А Цветан Василев от беглец и мошеник се превърна в изгнаник в Белград. Вероятно ще получи оферта.
Главният редактор на “Пик” Ивайло Крачунов интервюира издателя си Недялко Недялков. Снимка: скрийншот от видео в YouTube

Поради това дружеството собственик на „Блиц” решило да отстрани участието на Недялков в него и като последствие отстрани и неговата шефка Звездомира Мастагаркова. И стопаните на „Блиц” (като собственик на акции е известна Славка Бозукова, наричана още СLafka Бозукова), откраднали от Недялков т. нар. Крачун – Ивайло Крачунов, довчера дясна ръка на Недялков и главен редактор на сайта „Пик”. И назначили Крачунов като новия шеф на „Блиц”.

Но Недялков поставил въпроса по съдебен ред, защото промените в управлението още не били вписани и по негово искане в сайта „Блиц” идва полиция и въвежда обратно във владение шефката Звездомира Мастагаркова. О, времена…
Звездомира Мастагаркова. Снимки от личния й профил във Фейсбук.

Междувременно Недялков като реванш открадва няколко журналисти от „Блиц”, кани ги в „Пик” с по-голяма заплата. И сега ще спори по съдебен ред и ще пречи, колкото може, за да надделее над сайта „Блиц”. Засега не успява, „Блиц” и преди, и след неговото участие, остана на върха сред информационните сайтове, докато „Пик” е с десетина места надолу в класацията. Например в последните месеци „Блиц” по посещения е бил втори-трети сред информационните сайтове в България, а „Пик” – между 12-и и 15-и, според данните на глобалния брояч alexa.com.

Двата сайта и свързаните с издателите им вестници със съдържанието си спонтанно създадоха определението за себе си „жълто-кафяви”. Основният двигател на този тип журналистика беше Недялко Недялков.
Като основна причина за неговия разрив с Пеевски сочат телевизия „Пик”, заради която оставка подаде шефът на СЕМ Георги Лозанов. Според различни публикации Недялков е очаквал Пеевски да финансира новата телевизия, поканил е и назначил хора в нея. Но Пеевски се оттеглил, както се оттегли от „Канал 3” и от други проекти в България, а според премиера Борисов дори напуска България. И в резултат издателят Недялков взима стремително рязък завой и обръща т. нар. си медии бухалки (наричани от някои лайномети) срещу Пеевски. И сега търси други спонсори. Което предизвиква промяната в управлението на „Блиц”.

Епична българска медийна драма, достойна да се опише в пиеса.

Източник: e-vestnik

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...