събота, април 20, 2024

Йеховист преби дете в Бургас

Date:

Сподели новината.

 

Представител на Свидетели на Йехова преби дете в навечерието на Нова година. Грозният акт е станал пред така неречения храм на сектата, който се намира в бургаския комплекс “Славейков”. 12-годишното момче Владислав Господинов все още е в шок.
Действието се е развило 30 декември около 18 часа вечерта. Владислав се е разхождал край храмът на сектата, когато едър човек скача и започва да го дърпа към вратата. Той влачи детето по земята  и го нарича с обидни думи. 12-годишният Владислав разказва  още за криминалния акт. “Дойде при мен един едър и голям човек и започна да ме обижда. Задърпа ме към входа на храма. Удари ме и ме влачи по земята. Изплаших се много. Дойде някакъв човек, който се намеси и ме спаси. Не знам защо постъпи този човек така. Нищо не съм направил.”- коментира детето.
Владислав има медицинско свидетелство за физицеското посегателство. Майката на детето е потресена от случилото се. “Разбрах от моя позната за инцидента. Това е страшно. Не може да се продължава така. Въпросният човек е извършил криминален акт срещу дете. Дърпал го, обиждал го е. Тези хора прекрачват всякакви граници.Смятам, че “Свидетели на Йехова” трябва да бъдат забранени. Заявявам го напълно отговорно. Аз лично ще съдя въпросния човек и ще търся възмездие. Той трябва да влезе за дълго зад решетките.”- коментира Милена Господинова, която е майка на Владислав.
Стана ясно, че извършител на деянието е Станимир Пулев. Той е добре известен в средите на йеховистите и един от ревностните членове на сектата. Пулев е задържан в ареста на областната дирекция на полицията. Срещу него е образувано досъдебно производство. Той може да обвинен в няколко деяния, включително и за отвличане, което се наказва много сурово по българското законодателство.
Свидетелите на Йехова имат лоша слава в Бургас. Преди четири години в града имаше сблъсъци на граждани с представители на религиозното сдружение.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...