четвъртък, март 28, 2024

Истински убийци! Тези храни тотално съсипват здравето ни

Date:

Сподели новината.

 

В днешно време е много удобно и модерно човек да похапва от веригите за бързо хранене. Да, те предлагат много вкусотии, които обаче са изключително нездравословни. Пълни с мазнини, захари и натрий, те водят то необратими и невидими негативни отражения върху организма, пише gotvach.bg. Така например един бургер с месо се равнява на близо 2000 ккал, а погледнато от друг ъгъл все едно изяждаме 10 понички, 25 парчета бекон и многопържени картофи със сол.

Консумацията на парче пица е също толкова нездравословно и ни дава 2400 ккал и много високо съдържание на сол. Знаем, че солта е много вредна за организма, тя е основната причина за задържане на течности, а оттам и повишаване на артериалното налягане.

Замразените храни са също толкова вредни и опасни. Освен че са много калорични, те дават и лошо отражение върху тялото. Богати на различни неприемливи и нездравословни добавки, те бавно ни унищожават.

И това е интересно: Отрова! Бял боб с пестициди залива българския пазар – четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to

Храната за нашите деца също не е никак безвредна, дори обратното. Малчуганите са податливи на всякакви реклами на храни, били то солени или сладки.

Важно е родителите да обръщат внимание на тяхното меню, защото вкусните храни и напитки от заведенията за бързо хранене са много бедни на хранителни вещества, предизвикват затлъстяване, което в ранна възраст може да е много опасно.

Различни специалисти напълно изключват топлия бял хляб от менюто, както и различните желирани плодове с много добавена захар.

Опасни са и повечето видове сладки напитки като шоколадови шейкове, които са изключително богати на калории, а ненаситените мазнини в напитката се преработват цели три дни. А колко време ни отнема да изпием шейка – само 8 минути.

Не бива да забравяме, когато се храним, че вкусовите рецептори се нагаждат. Можем да настроим мозъка и самите себе си да се храним по–здравословно, да ядем повече плодове и зеленчуци. Добавете малко физически упражнения и ще усетите промяната.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...