петък, април 26, 2024

Ислямска държава дава 50 хиляди долара за главата на Динко

Date:

Сподели новината.

Не се чувствам виновен, че съм се защитил. Това заяви пред БиТиВи прочулият се с незаконните арести на мигранти по границата Динко Вълев. Той продължава да твърди, че мигрантите са го нападнали, след като случайно го срещнали на границата, докато се разхождал с АТВ-то си.

Вълев се чувствал предаден, че някакви хора в интернет се чудят какво да правят. „Дават 50 хил. долара за главата ми, някоя „Ислямска държава” ги дава. Само това малко ме притеснява”, сподели Динко Вълев.

Районната прокуратура в София ще разследва мъжа от Ямбол. Проверката е по искане на Българския хелзинкски комитет. Организацията сигнализира за „извършени престъпления срещу лица, търсещи закрила и срещу обществения и правов ред в страната”. От една до четири години затвор може да получи Динко за това обвинение.

Той обаче не е притеснен от тази заплаха. Искал всички да видят как се третира един човек, който се е защитил при нападение. Твърди, че ако е бил убит, досега щял да бъде забравен. А той е обвиняем за това, че се е защитил.

Динко Вълев бил обещал повече да не ходи на границата. Не искал да създава неприятности и да трупа негативи. Подчерта, че има американско гражданство и се притеснявал от нещо, щял да отиде да живее там.

От своя страна Нидал Алгафари заяви, че Динко е от хората, които искат да се самоизтъкват – и с АТВ-то, и с татуировките, и с бицепсите. Той определи като водевил ситуацията с Динко Вълев и обявената награда за главата му.

„Тези хора на границата просто са си вървели и не са търсили Иван, не са търсели Георги, търсили са Динко… Това е поредното нещо, което показва, че този човек има нужда от този тип говорене за себе си”, допълва Алгафари.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...