вторник, май 21, 2024

Интересът към селския туризъм в страната нараства

Date:

Сподели новината.

Увеличава се интересът към селския туризъм у нас. Посещенията в къщите за ости в малките населени места са скочили с близо 20%. Броят на самите къщи за гости също нараства с близо 55% за последните 8 години, отчитат от Асоциацията на българските села.

През 2007 г. в България е имало малко над 800 къщи за гости, а сега те са над 1200 с общо 205 хил. легла. Централна, Северна България, Родопите и Благоевградска област се развиват най-бързо в тази насока.

В същото време кандидатстването за европейски средства по ПРСР ще се забави с поне една година. За инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности в новия програмен период 2014-2020 г. са предвидени около 100 млн. лв.

„Има голяма интерес към програмата, но подпомагаме основно сектор земеделие, както и публичните инвестиции в инфраструктура в селските райони“, коментира Венислава Бояджиева, експерт „Развитие на селските райони“ в Министерството на земеделието и храните, пише bTV.

В момента се прави анализ на инвестициите през миналия програмен период. Едва в края на 2016 г. ще има яснота кога и как ще може да се кандидатства за новите евросубсидии.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Какво става?! Един от най-големите работодатели в Пловдив започна да съкращава масово работници

Един от най-големите работодатели в Тракия икономическа зона "Либхер...

Бургаско предприятие се продава заради дългове

Πoзeмлeн имoт и индycтpиaлни cгpaди в Южнaтa пpoмишлeнa зoнa...

Извънредно! Изграждат два нови завода около Велико Търново

Cъздaдeнaтa пpeз 1995-a гoдинa бългapcĸa ĸoмпaния "Eĸcтpaпaĸ" плaниpa oтĸpивaнeтo...

Възстановяват дейността на месокомбинат „Добруджа“ в Силистра

Дейността в месокомбинат „Добруджа“ предстои да бъде възстановена, след като...