понеделник, май 6, 2024

Издъхна още един легендарен завод от времето на соца

Date:

Сподели новината.

Един от емблематичните за Пловдив обувни заводи – „Флавиа” АД, бивш “Петър Ченгелов”, окончателно хлопна кепенци. Всички работници отдавна са разпуснати, а порталът е заключен, съобщава „Марица”.  Единствената жива душа е охранител от софийска фирма. Той въобще няма представа, че фабриката се разпродава.

Според обява в малотиражен столичен вестник, фирма „Търнараунд мениджмънт” ЕООД, в качеството си на заложен кредитор, е обявила публичен търг с явно наддаване на машини и съоръжения на „Флавиа” АД. Търгът трябва да се проведе на 24 март 2016 г. в сградата на дружеството. Проблемът е, че тези, които искат да участват в него, нямат достъп нито до документацията, която е във фабриката, нито да направят оглед на машините, оплакаха се желаещи да пазаруват.

Според охраната представител на фирма „Търнараунд мениджмънт” ЕООД, регистрирана в София, който уж трябва да посреща потенциални играчи в търга, въобще не се е мяркал под тепетата. Никой не отговаря и на посочения телефон за въпроси относно търга. Собственик на едноличното дружество е Първа инвестиционна банка. Преди два месеца точно тя е прехвърлила на „Търнараунд мениджмънт” ЕООД вземанията си от “Флавиа” в размер на 12 867 117. 54 лв.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...