четвъртък, май 16, 2024

Изграждат спортен комплекс в “Меден рудник”

Date:

Сподели новината.

През 2016 г. предстои изграждането на нови зони за спорт в комплексите и училищата. Един от обектите за тази година е свързан с проектирането на мултифункционален спортен комплекс в “Меден рудник”. Той ще се намира на мястото на старото пресушено блато, в близост до обръщалото на автобусите. Многофункционалният комплекс ще бъде разположен върху терен от 12 дка.

Комлексът ще включва обслужваща сграда, зона за спорт на открито и зона за отдих и възстановяване.

В сградата ще бъдат разположени 4 оборудвани тренировъчни спортни зали, от които една за борба и бойни спортове, две за групови занимания и една за танци, две съблекални с прилежащи санитарни възли за хора в неравностойно положение, складове, служебни помещения, лекарски кабинети, манипулационна.

Зоната за спорт на открито ще включва различни площадки и игрища. Тук ще има    футболна комбинирана площадка с размери 44 на 66 м, с настилка от изкуствена трева, която ще може да бъде разделяна с подвижна мрежа на три по-малки игрища. Предвидени са два корта за тенис с настилка от шамот. Ще има игрище за баскетбол/волейбол със сертифицирана акрилна настилка.

Голяма площ от 1000 м2 ще бъде отделена за скейт парк, който ще е разпределен на зони за начинаещи, напреднали и професионалисти. Той ше покрива изискванията за скейт парк тип “Plaza” с “Bowl“ секция.

За най-малките ще бъдат направени спортна площадка и игрище за футбол с размери 10 на 20 м, с настилка от изкуствена трева.
    
Зоната за отдих и възстановяване ще включва три външни стационарни маси за тенис на маса, две за шах и две за дама, един шах с големи фигури, фитнес на открито, пригоден за ползване и от хора с увреждания.

В зоната за отдих и възстановяване ще се изгради открит плувен басейн за деца и младежи, с размери 20х10 м. и дълбочина 0,80 до 1,20 м, комбиниран с открита площ за гимнастика, както и обходна алея за бягане с дължина 400 м.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...