събота, април 27, 2024

Има ли сделка между Димитър Николов и Доган?

Date:

Сподели новината.

 Дали кметът на Бургас Димитър Николов е направил сделка с ДПС преди местните избори. Това е въпрос, който стана особено актуален покрай разкритията за новия дворец на Ахмед Доган на нос Чукалята.

Въпреки много нарушения на закона кметът и неговата администрация си затварят очите. В момента Доган си строи поредния сарай върху тази площ. Новият му дворец е точно върху нос Чукалята, като при самото строителство са допуснати и много закононарушения. Преграден е общински път, като достъпът на гражданите до бреговата ивица и невъзможен. Това стана ясно и от поредната проверка на нашия екип. Охраната беше инструктирана да не допуска по никакъв начин външни лица,

При строителството е нарушен закона и при други няколко дейности. Застроени са сутеренни пристройки без никакво разрешение, височината на централната сграда е много над разрешената, изгражда се оранжерия, за която също няма разрешение и необходимите документи. Освен всичко други, на морския бряг Доган си прави лично яхтено пристанище, отново в разрез със закона. И това е само видимата част на безобразията, които си е позволил Ахмед Демир Доган, строейки новият си ориенталски дворец, който по документи се води “водна спортна  база”. Всъщност зрителите сами могат да се убедят, дали това е така. И при цялотото това беззаконие мълчанието на кмета Димитър Николов изглежда странно….. или по-скоро логично. Преди време той обясни по следния начин случващото се на нос Чукалята.

ТВ СКАТ направи запитване към Военното министерство и Министерството на регионалното развитие дали има входирани документи и искане за строеж в тази местност, която е на брега на морето и се явява и външна граница на държавата. Оказа се, че там не знаят нищо по въпроса. Това е ново нарушение. Попитахме и главния архитект на община Бургас Веселина Илиева защо се се допускат  тези беззакния на нос Чукалята. Оказа се, че тя е в отпуска.

Така беззаконието на нос Чукалята продължава.   Ахмед Доган строи поредния си дворец, потъпквайки правилата, а кметът и общинската администрация си затварят очите. Защо ли. И, като, че ли не е случаен факта, че ДПС подкрепи кандидатурата на Николов за нов мандат. Това разбира се не стана явно  и публично, но тази партия никога не действа по този начин. Антикоституционна формация обаче ще даде гласовете си за Николов на местния вот, а той вече си затвори очите за нов сарай на Доган. Извинете нова “Спортна водна база”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

ЦИК рапортува на президента: Ще се справим с избори 2 в 1

Президентът Румен Радев проведе среща с представители на ЦИК,...

НС гласува и проект на решение за гарантиране на финансовата стабилност

Народното събрание включи в дневния си ред и гласуването...