събота, май 18, 2024

Ивайло Дражев отново в играта, иска да прави съвместно дружество с община Бургас

Date:

Сподели новината.

Консорциум, обединяваш футболни клубове, носещи наименованията – “Черноморец” и “Нефтохимик”, изпрати покана за създаване на публично-частно партньорство с Община Бургас за изграждането на модерния спортен комплекс в “Славейков”.

Тази сутрин, по-малко от 24 часа преди заседанието на местния парламент, до бургаските медии бе изпратено прессъобщение от консорциума, който има инвестиционни намерения.

В него се уточнява, че обединението  “Бургас спорт” е учредено с фирмите: “ХК Черноморец БС” ЕАД , “ Интрейд инженеринг” АД , ПФК “Нефтохимик” АД, ПФК “Черноморец 1919” ЕАД, ПСФК “Черноморец Бургас”АД, “Благоустройствени строежи” АД и “Бургас спорт” ООД. Консорциумът предлага партньорство по отношение на проектиране, изграждане и експлоатация на бъдещия спортен център в ж.к. „Славейков“. Всичките фирми са свързани с бившия концесионер на стадион Черноморец Ивайло Дражев. Според предложението, консорциума и общината ще създадат смесено дружество с 49 процента дял на частното лица и 51 процента на община Бургас. Според изпратените разчети общо инвестицията ще струва 8,5 милиона лева, а не както предварително беше обявено – 13 милиона лева. Дражев беше и президент на ПФК Черноморец в периода 2000-2006 година.

Инвестиционното намерение е изпратено и до ОбС Бургас, до кмета Димитър Николов и до местната Агенция за публично-частно партньорство, се допълва в съобщението до медиите.

Офертата на юридическите лица, обединили се в консорциума, предвижда Община Бургас да запази контрола си върху управлението на модерния спортен комплекс, като същевременно си спести повече от 9 млн. лева външно кредитиране и поемане на дълг.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...