петък, март 29, 2024

Застреляният Борецов имал дългове от 150 бона към лихвари

Date:

Сподели новината.

Убитият нападател на инкасо-автомобила в Средец Бойко Борецов е имал тежки дългове към лихвари. Според негови приятели той е взел през месец април миналата година 20 хиляди лева заем при много тежки условия. Искал е сумата, за да започне собствен бизнес. Лихвата по кредите обаче е била в размер на 12 процента на месец, което е убийствено, ако парите не бъдат върнати до два-три месеца. Бойко обаче не успял да реализира начинанието си, като през това време дълговете му нараствали с огромна прогресия. Към края на януари тази година те са достигнали 150 хиляди лева. Лихварите са го притискали постоянно, като дори той е получавал постоянни заплахи заради натрупаните борчове. Заради това и е опитал да нападне колата с инкасото в Средец. Все още не е ясно защо е решил точно там да направи удар, заедно с братовчед си Христо.

20-годишният  му роднина Бойко Борецов от бургаския ж. к. „Меден рудник” беше арестуван след опита за обир на инкасо автомобил в Средец.

Рано тази сутрин той и братовчед му Христо  нападнаха колата, която току-що бе паркирала пред пощата в странджанския град.

Двамата братовчеди нападнаха автомобила маскирани и въоръжени, но срещнаха съпротива от страна на охранителите. Христо бе прострелян и след това почина, а Бойко е арестуван броени минути след като избягал от местопрестъплението.Застреляният  Христо Борецов e от Черноморец.  Той  произхожда от скромно семейство, родителите му се занимавали със земеделие, отглеждали лозя.

Застреляният има още двама братя, той е средният. По-малкият му брат е ученик, а големият се трудел наравно с родителите им.  Христо работел като охранител в СОТ 161. Нямал приятелка. Завършил е Механотехникума в Бургас.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...