четвъртък, март 28, 2024

Ето как ще спрем тълпите от бежанци

Date:

Сподели новината.

 Властите в страните в Централна Европа трябва да затворят границите за бежанци, за да не могат екстремистите да се опитат да превърнат, например Австрия и Германия, в мюсюлмански държави. Тази гледна точка е на ветерана от израелското външно разузнаване, бившият служител на Мосад и бивш директор на „Лакам“ Рафи Ейтан, предаде ТАСС, цитирана от “Фокус”.
„Мюсюлманският свят значително се отличава от западната култура. Ако днес мюсюлмани има във всички европейски страни, то там може да се очаква насилие и терор“, казва той в интервю за вестник Kronen Zeitung. По думите му, има много екстремисти, които ще се опитат „да превърнат Германия или Австрия в мюсюлмански страни“. Според Ейтан, стимулът за връщането на бежанците в родините им ще бъдат парите.

„Ето ви три съвета. Първо, спрете миграцията, затворете границите. Второ, предложете като стимул за връщането на бежанците в Сирия и Ирак пари. Трето, намерете им работа, не им оставяте свободно време“, отговаря той на въпрос какво да правят лидерите от Централна Европа след наплива.

Според него за пълна победа над тероризма трябва да се създаде „световна полиция“. „Не трябва да има страни, където терористите ще могат да организират тренировъчни лагери“, подчертава експертът.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...