събота, май 18, 2024

Етническа война край Ламанша

Date:

Сподели новината.

Военните да охраняват пристанището в Кале, Франция, поискаха директори на британски компании за товарни превози, пише BBC.

След неочаквания щурм на нелегални мигранти на кораб във френското пристанище британците смятат, че френските власти са длъжни да задействат военни подразделения за охраната на пристанището.

Припомняме, в събота вечерта, след протестен митинг срещу лошите условия на живот в палатковия лагер в близост до пристанището, около 200 души взеха на абордаж кораб на британската компания P&O Ferries.

В резултат на щурма работата на пристанището бе спряна за цяла нощ и едва тази сутрин бе възобновена.

Ричард Бернет, изпълнителен директор на Road Haulage Association, призова властите да преминат от думи към решителни дела.

По думите рани или късно опасенията на неговите колеги се превръщат в реалност – жертви да подобни нападения могат да станат моряци и работници на товарните кораби и пристанището.

В палатковия лагер край Кале живеят около 4 000 души. Основната им цел е да се доберат до Великобритания и да получат убежище там. Като цяло живеещите в палатковия лагер са бежанци и икономически мигранти от Северна Африка и страните от Близкия изток.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагична смърт край Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя...

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...