неделя, май 19, 2024

Димитър Николов: Бургазлии ме избраха за кмет, не мисля за президентско място!

Date:

Сподели новината.

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че на този етап не обмисля възможността да се кандидатира за президент на България.

Той коментира информациите, които се носят в публичното пространство по тази тема по следния начин:” Действително чух, че името ми се спряга за бъдещ кандидат-президент или дори премиер. Мога да кажа, че на този етап тези въпроси не са актуални. Аз бях избран за кмет на Бургас с голямо мнозиноство и не бих искал да подвеждам своите избиратели. Що се отнася до премиерския пост, мога да кажа, че имаме прекрасен министър-председател в лицето на г-н Борисов, който се справя на отлично ниво. Ще се отнася до президентска кандидатури, до изборите има много време и не е актуално сега да се коментира този въпрос.Имам много ангажименти към жителите на града, които трябва да изпълня. Моят екип и аз имаме сериозни проекти, които изискват мениджмънт и управление. За мен е гордост, че съм кмет на Бургас.”- каза Николов.

Спряганият като негов заместнник и кандидат – кмет от ГЕРБ депутат Иван Вълков също коментира ситуацията по мобилния си телефон:” Искате да коментирам неща, които са толкова далечни. Не е говорено с мен по този въпрос. Четох за вариантите и за бъдещите кандидати, но първо трябва да се чуе мнението и на господин Николов, който доколкото разбирам е заявил, че в момента не е актулано да се говори по този въпрос. Така че, няма какво да коментираме.”- уточни Иван Вълков.

Въпреки, че и Николов и Вълков са много предпазливи в коментарите си, в публичното пространство упорито се лансира версията, че Бойко Борисов иска да изстреля своя кмет-отличник в по-висока орбита. Желанието на Борисов е да наложи много силна фигура като президент, ако не реши да се кандидатира самият той. Заради това и името на Димитър Николов продължава да е актуално в тази посока….

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...