вторник, май 7, 2024

Глобалното затопляне може да “изпари” $2,5 трилиона от световните финанси

Date:

Сподели новината.

Климатичните промени могат да „изпарят” 2,5 трилиона долара от стойността на световните активи, предупреждават от Световния икономически форум. Изследване на организацията отчита влиянието на глобалното затопляне върху финансовите активи.

Изчисленията показват, че негативният ефект ще се разпростре върху минимум 2,5 трилиона долара, но максимум до цели 24,2 трилиона долара. Авторите на изследването искат да покажат, че климатичните промени не засягат само околната среда, но и икономиката.

 

И кои полети ще бъдат най-засегнати

„Ако затоплянето се увеличи с повече от 2 градуса по Целзий, инвеститорите ще намалят вложенията си”, смятат от Световния икономически форум.

Според доклада на организацията за Глобалните рискове за 2016 г. именно климатичните промени са една от най-големите опасности.

Интересното е, че в началото на годината учени от Потсдамския институт за изследване на климатичното въздействие обявиха, че все пак глобалното затопляне има един положителен ефект. Вече има все повече доказателства, че то може да е отложило следващата ледникова епоха със 100 000 години или дори повече.

 

Освен ако светът не намали емисиите

Условията, необходими за настъпването на нов ледников период, са били избегнати на косъм в началото на индустриалната революция през 19 век, смятат експертите.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...