четвъртък, май 2, 2024

Германия започна да гони емигранти

Date:

Сподели новината.

Германия връща все повече мигранти на границата с Австрия. Властите в Австрия обявиха, че това очевидно е свързано със затегнатия от Швеция и Дания граничен контрол, съобщава „Франс прес”.

Броят на върнатите мигранти дневно нарасна от 60 през декември до 200 от началото на годината, каза говорителят на полицията в провинция Горна Австрия Давид Фюртнер. Той добави, че предимно са връщани афганистанци, мароканци и алжирци, които не искат убежище в Германия, а в други страни – предимно в скандинавските държави.

Австрия е основна транзитна страна за стотици хиляди мигранти и бежанци, които търсят убежище в рамките на ЕС. Дневно по 1000-2000 мигранти преминават през Горна Австрия.

Миналата седмица Швеция, крайна дестинация за много от мигрантите, наложи контрол по границата с Дания. Копенхаген пък отговори с гранични проверки на пристигащите от Германия.

Австрия също предприе действия. Виена засили контрола по границата със Словения, Каринтия – един от двата гранично-пропускателни пункта с малката страна. Според полицията на Австрия от 1 януари 2016 година са върнати 1 652 души.

Австрийският канцлер Вернер Файман заяви в интервю за всекидневника Kronen-Zeitung, че Виена търси легитимен начин за връщане на „икономическите мигранти” на границата.

Сигурно е, че скоро ще станем по-активни на границите си, добави той.

Вчера германският министър на развитието Герд Мюлер предупреди, че само 10% от мигрантите са пристигнали в Европа. Пред таблоида „Билд” той подчерта, че Европа трябва да очаква още 8-10 милиона мигранти да пристигнат на Стария континент. Според него Шенгенската зона се „разпада”.

Мюлер поиска създаване на фонд с 10 милиарда евро за справяне с мигрантската криза.

Германия „трябва да намали мигрантите или няма да може да ги интегрира” в обществото, призова той.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...