петък, март 29, 2024

Георги Дражев иска ревизия на ПСФК Черноморец

Date:

Сподели новината.

Общинският съветник от НФСБ Георги Дражев ще входира докладна записка с искане за пълна финансова ревизия на ПСФК Чернооморец.

Той ще направи това на първата работна сесия на местния нов парламент. Както е известно, в последните години финансово състояние на смесеното дружество е много тежко, като общите загуби са за около 70 милиона лева, а дълговете близо 30 милиона. Част от апортираният имот, спортен комплекс Черноморец вече беше обявена на търг заради неизплатени суми към няколко фирми. Община Бургас, която е акционер с 50 процента,  също е  и кредитор на дружеството заради неплатени такси смет и данък сгради за над 1 милион лева. Дражев иска да бъде направена пълна финансова ревизия заради неяснотите около клуба, както и за да се знае точното му състояние.”Необходима е точна информация за това престъпление. Аз лично смятам, че трябва да се създаде и нова комисия с разширени правомощия, която да се замива с казуза. Това е проблеми, който в скоро време ще се превърне в бомба със закъснител”- коментира Дражев Според Дражев до сега умишлено е била укривана информация за състоянието на дружеството. В същото време от ръководството на клуба обявиха, че нямат нищо против ревизията.

“Да, разбира се. Ние нямаме против да бъде извършена ревизия, стига да е според законовите норми. Няма какво да крием. Клубът е публично акционерно дружество с прозрачни финанси.”- каза членът на Съвета на директорите Георги Мицов. Очава се докладната записка да бъде входирата на следващата сесия  на новия общински съвет. Интересно каква ще е реакцията на новото мнозинство и сателитните му партии, които обещаваха, че ще работят за интересите на бургазлии и обществеността.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията...

Страхотна вест за селищата в Странджа! Инвестират над 45 милиона лева

Започна основният ремонт на третокласния път III-907 Босна –...

Бургазлии почетоха своите освободители(снимки)

Бургас почете днес делото на руските воини паднали за...

Независима ли е независимата експертиза при повторното броене на изборните бюлетини в Бургас?

В Бургас, резултатите от изборите за общински съветници събуждат...