събота, май 4, 2024

В Слънчев бряг: пържени тиквички, не – обелки от краставици

Date:

Сподели новината.

Невероятни фокуси се прилагат от собствениците на хотели в курорта Слънчев бряг, за да спестят някой лев при подготвянето на менютата за туристите.

            Най-големи и фрапантни са нарушенията при он инклузива. Всякакви трикове са вкарвани в играта, за да се постигне заветната цел-по-малко пари за разходи, повече печалба за бососовете. Готвач от един от най-големите хотели в курорта, собственост на мастит бизнесмен от голям град от Тракийската низина сподели, че масова практика при тях е вместо пържени тиквички на гостите да се предлагат…..панирани обелки от краставици. Персоналът е бил задължен да пази обелките, които остават след приготвянето на блюдата със салата и след това те отивали в тигана. На другия ден това било представяно като пържени тикчивки.

Друга заповед гласяла цялото останало пилешко месо да бъде смилано и след това предлагано като кюфтета. Салатите пък били омешвани със нови и стари зеленчуци. Така се оползотворявали и тези, които оставали недоизядени от предния ден. Колбасите били купувани на едро от специални складове, като качеството им било под всякаква критика.

Служителите от въпросния хотел твърдят, че някои шунки приличали повече на пастет, отколкото на колбас, отговарящ на необходимите характеристики. Кашкавилате пък масово били растителни продукти, които на едро се купували по 2,50 лева на килограм.

            Твърдият алкохол бил доставян от нелегална спиртоварна от селата край Несебър. Водката имала вук на паркетин, а ракиите на някаква блудкава течност, лъхаща на спирт и есенция. Заради това и не е чудно, че този сезон се превръща в катастрофа, а туристите масово бягат от курорта. При такива „нива”, тази реакция дори закъсня.

 

автор: Найден Петров

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще посрещнем...

Влак блъсна кола, спряна на жп релсите между две села в Монтанско

Товарен влак се блъсна в лека кола, спряна на...

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Колко печели един тираджия от България?

Дефицитът на професионални шофьори в България е поне 20,000...