сряда, май 1, 2024

В Бургас се продава кораб за 8000 евро

Date:

Сподели новината.

Българският кораб „Бяла” се появи в сайт за публична продан срещу цена от малко над 8000 евро, колкото струва кола на старо от невисок клас, съобщава “Дарик”.

Плавателният съд се продава заради дългове на собственика – софийската компания „Тера Индустриал” ЕООД на Ирина Викторовна Каминина и Димитър Илиев Димитров към Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”. Името на фирмата фигурира и в черен списък на длъжници.

Сега частен съдия-изпълнител го вади на тезгяха. Плавателният съд, построен през 1957 г. във Варна, в момента се намира на 14 корабно място на Терминал Изток 1 в Пристанище- Бургас. Представлява плаваща ремонтна база и е с дължина 34,52 м, ширина 6,51 м, газене при пълен товар 2,59 м. Височината на борда е 2,9 м.

Заводската конструкция на кораба е била с настройка със защитни капаци, защитаващи товара от щормово време и наводнение на товарния трюм. Понастоящем трюмът на плавателния съд се пълни с вода при всеки дъжд, а конструкцията му е корозирала.Цената на кораба е точно 16 848 л

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...