понеделник, април 29, 2024

Въоръжени джихадисти взеха 170 заложници в хотел в Мали

Date:

Сподели новината.

Въоръжени атакуваха луксозния хотел „Радисън” в малийската столица Бамако, съобщава „Ройтерс”.

Въоръжени атакуваха луксозния хотел „Радисън” в малийската столица Бамако, съобщава „Ройтерс”. Смята се, че те държат заложници, по информация от високопоставен източник от силите за сигурност и свидетели. Американците в Бамако да не излизат навън, призова US посолств Съобщава се за 10 нападатели. Те нахлули в хотела с викове „Аллах Акбар”. По-рано от хотелската верига информираха за двама нападатели.

„Много рано сутринта имаше стрелба. Очевидно има и опит за взимане на заложници. Полицията е там и отцепи района”, заяви източникът от силите за сигурността.

CNN съобщава, че са убити трима души – двама малийци и един французин. Силите за сигурност са обсадили сградата. Хора се събират извън хотела. В района са разположени малийски и френски войници. По-късно информацията за френските войници бе опровергана. По информация от френската армия в момента няма френски войници в Бамако. Малийски войници щурмуваха хотела. Около 20 заложници са били освободени. Представител на турското правителство съобщава, че трима души от екипажа на Turkish Airlines са избягали от хотела. Не е ясно как са успели да излязат навън. Трима все още се намират в хотела. Трима представители на ООН са били успели да напуснат в безопасност хотела. Не е ясно обаче колко още представители на организацията са останали вътре. Все още нито една групировка не е поела отговорност за нападението. Войници щурмуват хотел. Американското посолство по-рано съобщи, че е наясно със ситуацията в хотел „Радисън” и призова американските граждани да се скрият на безопасно място. По информация на Агенция „Франс прес” джихадисти са започнали яростна стрелба в хотел „Радисън Блу” в центъра на столицата на западноафриканската държава. Стрелба от автоматични оръжия се чува извън хотела, който е със 190 стаи.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...