събота, април 27, 2024

Волейболната Купа идва в Бургас

Date:

Сподели новината.

„Бургас 2007” взе домакинството на финалния турнир за Купата на България по волейбол при жените, съобщи спортният директор Георги Делчев. Той е получил потвърждение от президента на федерацията инж. Данчо Лазаров. Клубът ще се нагърби с организацията съвместно с Община Бургас. Зала „Младост” беше предпочетена пред кандидатурата на „Марица” от Пловдив.
„Домакинството е голяма чест и признание за нас като прогресиращ център на женския волейбол. Ще положим всички усилия да превърнем турнира в истински спортен празник за града. Подготвяме приятни изненади за публиката, за да напълним зала „Младост”. Все пак в Бургас се събира елитът на българския женски волейбол и за радост сред него сме и ние”, коментира Георги Делчев.
Финалите за купата ще се състоят на 6 и 7 май, като началните часове ще бъдат определени допълнително. На 6-и в единия полуфинал се срещат столичните „Левски” и ЦСКА, а в другия – домакините от „Бургас 2007” и шампионките от „Марица”. Победителите се изправят един срещу друг в двубой за трофея на 7 май.
Тимът на „Бургас 2007”, който се класира на шесто място в историческия си дебют в Националната волейболна лига, стана приятната изненада в турнира за купата с класирането си във финалната четворка.
В бургаската зала „Младост” ще бъде излъчен носителят на купата по волейбол и при мъжете. Спорът при тях ще се проведе седмица по-рано от този при жените.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Цялата родна полиция е на крак! Отвлякоха сина на полицейски началник от Дупница

Сигнал за отвлечения син на шефа на икономическа полиция...

Starlink може да стане независима компания

Дocтaвчиĸът нa caтeлитeн интepнeт Ѕtаrlіnk e eдин oт ycпeшнитe...

Чиcтaтa eнepгия пpeдизвиĸвa… peĸopднa cдeлĸa в минния ceĸтop

Aвcтpaлийcĸият минeн гигaнт ВНР e нaпpaвил oфepтa зa бpитaнcĸия...

Зa дa зaмeни внoca нa pycĸи пeтpoл, Чexия щe пpaви дocтaвĸи oт дpyги 20 cтpaни

Cлeд paзшиpявaнe нa ĸaпaцитeтa нa тpaнcaлпийcĸия нeфтoпpoвoд ТАL, пpeз...