понеделник, май 20, 2024

Война между бракониери и горски край Несебър

Date:

Сподели новината.

Среднощен екшън се разиграл в района на ловен дом „Горска барака“, съобщи bglov.com. Ловната охрана на ТП ДЛС „Несебър“ около 02,00 часа чува изстрел по пътя от Слънчев Бряг за Варна. На 5 километра преди с. Баня задържат трима бракониери. Мъжете се придвижвали с лека кола „Ситроен” и в него имало отстреляна 2-годишна дива свиня. Докато служителите подавали сигнал на 112, единият от бракониерите изважда ловно оръжие ИЖ 27 М с монтиран фенер от колата и произвежда изстрел по служителите, след което се разбягали и скрили в гората.

По-късно полицията открива и задържа бракониерите.

Единият задържан е Киро Хрусафов, роден 1973 г. член на ЛРС “Гларус” Поморие /на снимката/. Другите бракониери са членове на сдружения в Силистра и Болярово.

В късния следобед днес от бургаската полиция уточниха, че своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, като при извършения оглед е намерена гилза от ловен патрон, както и ловна пушка, собственост на 43 годишния Киро Хрусанов от Свети Влас.

Проведени са множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, като е констатирано, че произвелия изстрела е 34-годишният Ж.С. от Свети Влас, а водач на автомобила е Д.П., 40 годишен, също от Свети Влас.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. Случаят е докладван на Районна прокуратура – Несебър, като продължава работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...