петък, април 19, 2024

Войната на клубовете в Бургас продължава /снимки/

Date:

Сподели новината.

 

Скандалите около новата наредба продължават. Клубовете, които развиват дейност на територоята на община Бургас все още не могат да намерят общ език относно финансирането през тази година.
Според първоначалния вариант на новата наредба разпределението на парите между отборните и индивидуални спортове е 70 на 30 процента. Общинският съветник Румен Ангелов обаче предложи разпределението да е 50 на 50. Това предизвика бурни спорове. Днес  в залата на общината представителите на клубовете споделиха своите виждания със съветниците от спортната комисия към местния парламент. Мненията бяха крлайно споляризирани. Административният директор на Нефтохимик Николай Тодоров заяви, че разпределение 50 на 50 е крайно несправедливо и не отразява нуждите и разходите на клубовете. Той бе подкрепен от своите колеги от отборните спортове. Вносителят на новата промяна Румен Ангелов пък заяви, че това е справедливо разпределение и индивидуалните спортове трябва да получат своя дял. Неговото мнение обаче бе посрещнато “на нож” от представителите на отборните спортове. Председателят на спорната комисия Калчо Белов се опита да внесе някаква яснота по отношение на финансирането на общината спрямо спортните клубове. Същото направи и шефът на ОП Спортни имоти Живко Иванов, който заяви, че община Бургас налива много пари за спортна база и това трябва да се оценява по достойнство от хората в бранша. Като последен пример той даде изграждането на новата база край комплекс “Славейков”, за която ще се вземе заем в размер ва 14 милиона лева. Председателят на клуба по спортна топка Петър Йонов пък даде пример със съседна Сърбия, където спортът е на много високо ниво, в пъти по-добро от България. Споровете обаче продължиха, без да се стигне до реално разрешение на проблема.
Новите предложения ще се гласуват на предстоящата сесия на местния парламент, която ще се продеде на 24 февруари. Там се очакват сериозни дебати по темата.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Неописуема трагедия в Кюстендил

Първи смъртни случаи на коклюш са регистрирани у нас...

Важно за шофьорите: Голяма промяна с контролните точки

Правителството предлага промени в наредбата за условията и реда...

Опустошението на Видин

Поначало когато Ви разказваме за интригуващото минало на българската...

Ад на пътя в Силистра

Мъж на 54 години от Силистра е в болница...